Uw winkelmandje
Blog

4 goede redenen om diepvries seafood te kopen

Allerlei vragen blijven ons gesteld worden. Waarom diepvriesvoeding? Hoe lang blijven deze producten goed? Kunnen we zo minder voedsel verspillen? Wij bekeken het alvast voor jullie.

Food waste

Jammer genoeg wordt er elke dag nog veel voedsel verspild. Er is een gigantische berg voedingsmiddelen dat dagelijks in de vuilbak belandt. Met diepvriesproducten neem je exact die hoeveelheid uit de verpakking die je nodig hebt en vermijd je deze zogenaamde 'food waste'.

gambas at home online bestellen apart ingevroren stuks
Verpakking met los gevroren stuks

Een groot deel van onze producten is dan ook los gevroren, zodat je zoveel stuks kan nemen als je nodig hebt.

Houdbaarheid

Een andere oorzaak van food waste is dat de THT – datum (=Tenminste Houdbaar Tot = vervaldatum) wordt overschreden. Wie heeft al niet eens zijn grote inkopen gedaan en dan vastgesteld dat niet alles op tijd werd verbruikt. Diepvriesproducten hebben een lange houdbaarheid waardoor de kans op verspilling erg klein wordt.

Seizoensgebonden producten

Bovendien zijn er voor veel producten seizoenen. Sommige voedingsmiddelen komen alleen voor in een beperkt seizoen, sommige vissoorten zijn het lekkerst in bepaalde maanden van het jaar. Met diepvriesproducten kan je de producten invriezen in het beste seizoen en zo steeds de beste kwaliteit leveren.

gambas at home online bestellen seizoensgebonden producten
Seizoensgebonden Zoetwater scampis

Altijd producten in huis

Daar komt nog bovenop dat je diepvriesgoederen voor langere tijd kan opslaan waardoor je steeds het product dat je graag lust in huis hebt. Hoe jammer is het niet als je uitkijkt naar een bepaald gerecht en dan vaststelt dat het (tijdelijk) niet beschikbaar is?

En natuurlijk niet te vergeten, seafood is lekker en (meestal) ook gezond, met een ruime keuze aan soorten, waardoor je kan variëren.

 

Proef de zee @ home
Anoek - customer service


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel