Uw winkelmandje
Krijg nu een GRATIS doosje oriëntaalse apero mix (twv €7,95) bij aankoop van minstens 65 euro - geldig tem 18/04/2021
Blog

Maaltijdsoepen met seafood

Een dampende kop soep kan in dit winterse seizoen een troost zijn. Soep is makkelijk te maken en ideaal om op voorraad te hebben in je vriezer of ijskast.
Geen tijd voor een uitgebreid menu tijdens een drukke werkdag? Dan is een lekkere soep een prima alternatief, boordevol vitamientjes.

Er is voor ieder wat wils: lichte kippenbouillon met groenten, pompoensoep, dikke erwtensoep, de klassieker tomatensoep met balletjes,...
Maar dit kan ook met allerlei seafood! Een goede portie soep is echt comfortfood en heel energierijk. Als je wat extra ingrediënten toevoegt, creëer je een maaltijdsoep en kan dit dienen als hoofdmaaltijd, nog makkelijker!

 

gambasathome online bestellen blog maaltijdsoepen

 

We geven jullie 3 suggesties. Welke verkies jij?

 

Brodetto

Brodetto is het Italiaanse broertje van de bouillabaise. Het is een vissoep uit de regio Marche, aan de Adriatische zee. Net zoals bouillabaise kan je de soep zo rijk maken als je zelf wil. Wij kiezen voor scampi, mosselen, zalm, rouget, coquilles en rivierkreeftenvlees.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 50 minuten | Bereiding: 25 minuten     

INGREDIËNTEN

BEREIDING

  1. Stoof ui, look, prei en selder met de kruiden. Voeg tomaten toe en zet onder met het water.
  2. Als het kookt voeg je de rouget toe. Laat 45 minuten zachtjes koken.
  3. Zeef de bouillon.
  4. Stoof in een diepe pan opnieuw ui en look aan. Voeg witte wijn en tomatenpasta toe. Laat even stoven.
  5. Voeg dan de scampi en de mosselen toe. Zet onder met de bouillon. Laat 10 minuten sudderen.
  6. Voeg dan de zalm, rouget, rivierkreeft en coquilles toe en laat nog een paar minuten pocheren.
  7. Serveer in een diep bord en werk af met wat basilicum. Serveer er eventueel brood bij.

 

(Spicy) noedelsoep met reuzengarnalen

Noedelsoepen zijn hot. En dan bedoelen we niet spicy (soms wel natuurlijk), maar wel heel populair. Tegenwoordig vind je overal noedelshops of ramen (Japanse noedelsoep) bars. In Vietnam zijn noedelsoepen ook vaak het ideale ontbijt. Het vult geweldig en geeft je een hele dag energie.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 30 minuten     

INGREDIËNTEN

  • Scampi
  • Noedels
  • Kippenbouillon
  • Visbouillon
  • 1 gekookt ei (7 minuten)
  • Gefrituurde uitjes
  • Koriander
  • Soja scheuten
  • chilisaus

BEREIDING

  1. Kook de noedels zoals op de verpakking.
  2. Voeg de bouillons samen en breng ze aan de kook.
  3. Pocheer kort de garnalen in de bouillon.
  4. Zoek je mooiste soepkom en vul ze met soja scheuten, de gepocheerde scampi en de noedels.
  5. Werk af met koriander, gefrituurde uitjes en het gekookte eitje. Eventueel nog een beetje chilisaus als je het graag spicyer hebt.

 

 

Vissoep met schelpjes en chorizo

Een minder klassieke vissoep, maar daarom niet minder lekker.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 30 minuten     

INGREDIËNTEN

  • 400g schelpjes (maar je kan hiervoor ook Gekookte venusschelpen of Chileense mosselen gebruiken)
  • 4 stukken schelvis
  • 2 steeltjes selder, in stukjes
  • een stukje knolselder, in schijfjes
  • 2 uiten, gesnipperd
  • 1 teentje look, gesnipperd
  • 200g chorizo, in stukjes
  • 800ml visbouillon
  • 300ml kipbouillon
  • Olie
  • 2 aardappelen, geschild en in stukjes
  • 200g room

BEREIDING

  1. Bak eerst de chorizo in wat olie. Haal uit de pan en stoof de ui, look, selder, knolselder en aardappelen in olie.
  2. Voeg kippenbouillon en visbouillon toe en laat 20 minuten koken. Mix en kruid met peper.
  3. Stoof de schelpjes in een pan. Giet het vocht bij de soep.
  4. Pocheer de vis in de soep.
  5. Werk af met de chorizo, de vis en de schelpjes! Serveer met een stukje brood.   

Smakelijk!


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel