Uw winkelmandje
Blog

Octopus: hoogbegaafd en overheerlijk!

Zowel smakelijk als intelligent, wat een luxe! De octopus heeft het allemaal. We kunnen deze in zijn geheel eten of enkel de tentakels, voor ieder wat wils.

Intelligentie troef!

Je zou het niet meteen verwachten maar een octopus is een behoorlijk intelligent beest. Het is een ontsnappingskunstenaar die voor Houdini niet moet onderdoen. Sommigen verlaten inderdaad het water om naar voedsel op zoek te gaan.

Het is een dier dat bij de jacht op een prooi zelfs gebruik maakt van verschillende middelen. Zo spuiten ze een inktwolk uit hun inktzak en kunnen ze hun kleur ook aanpassen aan de omgeving.

 

En voor de sportliefhebbers : wie herinnert zich nog het WK 2008 toen de Duitse octopus Paul maar liefst 12 van 14 wedstrijden correct voorspelde?

 

Ontsnappingskunstenaar die niet moet onderdoen voor Houdini!

 

Laten we hem ook proeven...

Maar de octopus heeft meer dan alleen maar goed werkende hersencellen. Wie af en toe eens in Spanje komt weet: octopus is gewoon verrukkelijk. Het vlees van de tentakels is heerlijk mals en smakelijk, een echte lekkernij.

Mals vlees van de tentakels

 

Het bereiden van de hele octopus is wel een uitdaging, ook voor iemand die van wanten weet in de keuken.
Het vlees is namelijk iets taaier van structuur en wordt malser na kneuzing. Hij wordt letterlijk mals geslagen op rotsen in het Zuiden.

 Octopus wordt letterlijk mals geslagen op rotsen in het Zuiden

Tegenwoordig kan je hier een ruim aanbod van aankopen. Voorgekookte tentakels, mini octopus, hele octopus. Super makkelijk! Wij bieden deze aan, met nog veel meer onder onze rubriek 'Inktvis en zeevruchtenmix'.

Delicieuze groetjes
Anoek - Web redactrice

Inktvis en zeevruchtenmix - aanbod

 


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel