Uw winkelmandje
Blog

Peruviaanse Sint-Jacobsvruchten: een exotische nieuwkomer

Fijnproevers weten het. Of ze nu gebakken, gegrild of in een fijne carpaccio geserveerd worden, Sint-jacobsvruchten of coquilles smaken altijd even lekker. Denk je daarbij niet meteen aan Peru? Wij bij Gambas at Home aanvankelijk ook niet, maar we gingen zelf op onderzoek en zijn helemaal verkocht. Peruviaanse Sint-Jacobsvruchten, de perfecte exotische smaakmaker om ons assortiment te vervoegen.

Waarom Peru?

De noordelijke kustlijn van Peru heeft niet alleen prachtige en zonovergoten baaien, maar vooral rijke wateren met veel voedingsstoffen. De ideale plek voor Sint-Jacobsvruchten om zich te ontwikkelen. In Peru worden ze niet gevangen, maar gekweekt op volle zee.

Het kweken gebeurt in hangnetten waar ze ongestoord kunnen groeien. De manier van kweken heeft een groot effect op de smaak. Doordat de Sint-Jacobsvruchten niet van de bodem gevist worden, hebben ze een erg zuivere en pure smaak. Een klepper van formaat om het Gambas at Home assortiment mee aan te vullen.

De Sint-Jacobsvruchten worden na het oogsten in een recordtempo verwerkt en ingevroren. Zo gaat de unieke smaak niet verloren en kan de vrucht nagenoeg als vers product op je bord belanden.

De zon op je bord

Wil je snel een creatief en smaakvol voorgerecht op tafel zetten? Combineer gegrilde Sint-Jacobsvruchten met een fris quinoaslaatje en een zalfje van butternut. Niet moeilijk, fris en dus ideaal als voorafje. Geef het geheel een exotische toets door te serveren op een lege Sint-Jacobsschelp. Je kan die gemakkelijk bij ons bestellen. Een leuk alternatief voor het dagdagelijkse bord. 

Ga je liever voor klassiek? Kies dan voor Sint-Jacobsvruchten op Vlaamse wijze waarbij je ze kort gaat bakken en serveert met knapperige warme groentjes en een blanke botersaus.

Breng de zon helemaal op je bord door Sint-Jacobsvruchten te verwerken in een zomerse tartaar met frisse tomaatjes. Serveer verfijnd in een torentje en combineer met groene toetsen. Of presenteer de tartaar in een glaasje en zet met dit hapje de toon voor een smakelijke en gezellige avond. Buen provecho !

Door het succes zijn de Sint-Jacobsvruchten in halve schelp uitverkocht. We kijken vol ongeduld uit naar de nieuwe oogst in mei! De kleine Peruviaanse variant is wel beschikbaar.

 

Ontdek de nieuwkomer in ons assortiment


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel