Uw winkelmandje
Blog

Van de farm naar je bord - het logistieke verhaal achter de producten

Diepgevroren producten van prima kwaliteit bij je thuis/op het werk geleverd worden. Het lijkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar toch komt er heel wat bij kijken.

 

Veel garnalen worden gekweekt in vijvers. Wanneer ze worden geoogst is het heel belangrijk dat ze direct op ijs worden gelegd. Zo blijft de kwaliteit behouden. Daarna volgt het transport van de vijver naar de producent/verwerkingsbedrijf. Dat moet gebeuren met goed uitgeruste, gekoelde trucks.

 van de farm naar je bord - kweekvijvers 

Eenmaal bij de producent worden ze verwerkt. Eerst worden ze gesorteerd, eventueel gepeld, soms gekookt. Meestal wordt ook het darmkanaal verwijderd.
Dat alles moet gebeuren in zeer hygiënische omstandigheden waarbij op elk moment ook het product zelf koel moet worden gehouden. De garnalen komen immers uit landen waar de temperaturen een stuk hoger oplopen dan bij ons het geval is.
Op het einde van het productieproces wordt er een dun ijslaagje (glaçage of glazuur) aangebracht ter bescherming van het product, daarna worden de garnalen ingepakt in zakjes en omdozen en gestockeerd in een diepvries opslag.

gambasathome online bestellen verwerking scampis van de farm naar je bord - sorteren van de farm naar je bord - verpakken

Dan volgt het langste deel van het traject, de zeereis van het land van oorsprong tot de haven van Antwerpen. Dat gebeurt in zogenaamde reefer – containers, dit zijn grote diepvriescontainers met ongeveer 18.000kg inhoud. De reis vanuit Azië duurt 4 – 6 weken, van Zuid-Amerika is de reistijd korter, meestal 3 – 4 weken.

van de farm naar je bord - containerschip

Eenmaal aangekomen in de haven en nadat er een controle is geweest door de douane en het FAVV (Federaal Voedselagentschap) wordt de container op een truck gezet en overgebracht naar ons diepvriesmagazijn.

gambasathome online bestellen

Daar worden de dozen gelost en op paletten gezet, waarna ze heel snel een locatie krijgen in het magazijn, waar de temperatuur 24/24 wordt bewaakt.
Hier blijven de goederen staan tot ze verkocht worden.

 van de farm naar je bord - container lossen van de farm naar je bord - diepvries magazijn

Er zijn dus heel wat schakels doorlopen vooraleer de garnalen op je bord belanden.

van de farm naar je bord - verzendklaar pakket van de farm naar je bord - gerecht


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel