Uw winkelmandje
Blog

Vis en gezondheid

Vis is gezond! Vis en zeevruchten zijn meestal mager en bevatten stoffen die we vaak nodig hebben. Daar komen we zo op terug. Maar net als bij andere voedingsmiddelen is variatie natuurlijk belangrijk. Algemeen wordt het aangeraden om 2 x per week vis of zeevruchten te eten in een evenwichtig dieet. Het voordeel is natuurlijk ook dat er een gevarieerd aanbod bestaat.

Vis en zeevruchten kan je ruwweg verdelen in 3 soorten: mager, halfvet en vet. Met mager bedoelen we dan bvb kabeljauw, schelvis, langoustines, krab, coquilles. Tongschar, rode poon, inktvis, mosselen en ansjovis zijn halfvette soorten. Zalm en sardienes behoren tot de vette vissen.

gambasathome online bestellen seafood en gezondheid magere, half vette en vette seafood

In vis zitten heel wat eiwitten, mineralen en vitamines. Dat zijn stoffen die ons lichaam nodig heeft om optimaal te werken en onze gezondheid dus positief beïnvloeden. De magere soorten zoals bvb kabeljauw bevatten amper vetten, dus biedt dit product veel voordelen. Maar de vettere soorten zoals zalm en sardienes mogen ook niet ontbreken. Deze vette soorten bevatten omega3 en dat zorgt voor een normale hersenwerking. Het bevordert bvb het zicht bij kinderen en je bent beter beschermd tegen hart- en vaatziektes. Dus de volgende keer dat uw kinderen klagen over vis op hun bord, leg je best de positieve werking ervan uit. Slimmeriken eten vis is dus niet gelogen. Bovendien is de vetste vis nog een pak magerder dan vet vlees.

gambasathome online bestellen onverzadigde vetzuren bronnen

Het voordeel van diepgevroren visproducten is dat al die waardevolle voedingsstoffen gewoon behouden blijven. Die is dus even gezond als verse en wordt vaak geproduceerd als het aanbod het hoogst is en de vis dus eigenlijk ook op zijn best is.

Niet alleen is vis gezond, vis is ook super veelzijdig. Je kan hem bakken, stomen, pocheren, koken, grillen en zelfs rauw eten. Zo heeft iedereen wel zijn lievelingsvis en/of bereidingswijze. Zolang je vis ook op een gezonde manier bereidt, behoud je alle voordelen. Het kan gaan van een eenvoudige fishsticks met spinazie voor een doordeweekse dag, tot een heerlijke vissoep met mosseltjes, schelvis en langoustines. Pocheer eens een stukje tonijn, meng met een beetje light mayonaise en wat kappertjes en je hebt lekker beleg voor je boterham.

gambasathome online ebstellen vis en gezodnheid recepten

Vis hoeft bovendien ook niet duur te zijn. Zoals gezegd, je kan perfect afwisselen. Langoustines om het weekend goed in te zetten, gewokte garnalen of een stukje zeebaars met veel groentjes en puree tijdens de week. Voor elk wat wils.

gambasathome online bestellen blog vis en gezondheid

 

Op uw gezondheid !

Anoek - Maaike - Sara - Steven - Sven


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel