Uw winkelmandje
Blog

Allerlei benamingen voor seafood

Voor de meeste soorten seafood bestaan er meerdere benamingen. Afhankelijk van de regio, de cultuur of het dialect, kan men voor 1 soort product wel tot 5 namen hebben.

Denk maar aan Sint-Jacobsvruchten of zijn het Sint-Jakobsnoten? Sommigen spreken van coquilles, anderen noemen het Saint-Jacques. Zoals je ziet, allerlei omschrijvingen voor één en hetzelfde product. Hoe je het ook noemt, het is een ware delicatesse.

Wulken wordt in bepaalde provincies in de volksmond karakollen genoemd. Karakollen wordt meestal gelinkt met de markt of een kermis.

Zijn het langoestines of toch langoustines, of gebruik jij eerder de term Noorse kreeftjes? Of spreek jij zoals de Britten van scampi? Maar is een scampi in België niet eerder een garnaal?

 Gambasathome  :Vele producten, vele soorten, vele benamingen, kan jij nog volgen?

Kortom, we kunnen onmogelijk alle benamingen vermelden op de shop, wij kennen ze misschien zelf nog niet allemaal.

Vele producten, vele soorten, vele benamingen, kan jij nog volgen?
Anders horen we het graag!

 

PS wist je dat er voor seafood ook meerdere benamingen gebruikt worden? Denk maar aan zeevruchten, schaal- en schelpdieren, vis (als overkoepelende term),…

Ouder artikel Recenter artikel