In februari staat onze Sint-Jacobsvruchten (ook bekend als coquilles of Sint-Jakobsnoten) in de kijker.
Het geheim achter deze smakelijke delicatesse uit de zee : een voedselrijke zeebodem en koude temperaturen.
Als de Sint-Jacobsvrucht opgroeit in koud water wordt ze net iets vetter en voller van smaak. Noord-Amerika en Canada hebben een prima reputatie opgebouwd als leverancier van deze lekkernij.
Maar ook in Peru en Japan worden deze gekweekt/gevangen.
Coquilles zijn zeker niet goedkoop, maar deze specialiteit heeft wel een unieke smaak en is een bron van ijzer en eiwitten.
We hebben op dit moment een ruime keuze :
- Met koraal in halve schelp
- Met koraal, 35-52 stuks
- Met koraal, 53-70 stuks
- Zonder koraal, USA, 17-36 stuks
- Zonder koraal, Peru, 70-105 stuks
- Zonder koraal, Peru, 105-140 stuks
Benieuwd naar wat onze huiskok Steven met dit ingrediënt op tafel tovert? Hou onze pagina 'recepten' in het oog!