Uw winkelmandje
Blog

Nieuwigheden in het assortiment!

De afgelopen weken hebben we enkele leuke nieuwe producten binnen gekregen. Zowel een exclusievere garnaal, als enkele vissen.

Zoetwater garnalen

Garnalen (de commerciële soorten Vannamei en Black Tiger) worden vaak op grote schaal gekweekt in speciaal daarvoor aangelegde vijvers. Afhankelijk van het land worden er tot 3 keer per jaar garnalen geoogst.

De kweek van zoetwater garnalen is helemaal anders. Het seizoen is heel erg beperkt en loopt van november tot eind januari. De kweek is bovendien heel kleinschalig en gebeurd vaak in rijstvelden in Zuid-Oost Azië.

De zoetwater garnaal blinkt ook uit door zijn brede kleurenpallet met tinten wit, groen, blauw en bruin en is helemaal anders gebouwd dan de meest populaire garnalen. Het hoofd is verhoudingsgewijs groter en deze garnaal heeft lange voelsprieten.

Het vlees is ietsje malser, mooi wit en absorbeert heel sterk de smaken van de verschillende ingrediënten in de bereiding. Daarom was deze garnaal jarenlang de topper in horeca middens, al is hij daar intussen verdrongen door de meer commerciële soorten. Maar zeker een product dat de moeite waard is.

zoetwatergarnalen

Barramundi

De Barramundi is een heel bijzondere vis. Hij leeft in zoetwater, maar ook in zeewater en in het brakke water van rivierdelta’s. Op zee vind je hem terug in de Grote en in de Stille Oceaan.

Ook in Australië is de vis bijzonder populair. Hij dankt trouwens zijn naam aan de oorspronkelijke bewoners van Australië, de aboriginals. In de regio van Rockhampton betekent Barramundi “grote schubben” in de aboriginal – taal, wat meteen een belangrijk uiterlijk kenmerk van deze vis beschrijft.

Op culinair vlak is vooral belangrijk dat het visvlees vrij stevig en mooi wit is. Hij laat zich heel makkelijk bereiden op vel, bijvoorbeeld op de barbecue. Door te bereiden op vel behoudt hij nog beter zijn smaak en blijft het vlees ook mooi sappig.

barramundi als portie en verwerkt in recept

Zalm met vel

Onze zalmporties zijn niet te vergelijken met de Noorse kweekzalm. Het gaat om 2 totaal verschillende producten / prijsklasses. 
De zalmen zwemmen vrij rond in oceanen en rivieren, waardoor de porties veel steviger zijn dan die van intensief gekweekte zalm (sterkere spieren). Doordat ze zelf hun voedsel vinden in de natuur valt de kleur van de porties ook een stuk bleker uit dan bij gekweekte zalm waar de voeding aangepast wordt in functie van de gewenste kleur van het vlees. Op onze porties is er bovenaan een streepje vetweefsel zichtbaar.
Doordat de wilde zalm gevist wordt op een overigens heel duurzame manier en niet gekweekt is, is de verwerking ook helemaal anders.

Een vis die vraagt om gegrild te worden! Doordat deze portie nog vel heeft, is het makkelijker klaar maken en blijft het visvlees steviger. Je kan bijna zijn avontuurlijke zeetocht proeven.

zalmportie met vel

Gepaneerde vis : nieuwe variant van fishsticks en heekfilets

Vis is gezond, vis is lekker, vis kan ook gewoon leuk zijn. Waarom niet eens een gepaneerd visje serveren?

Een stukje gepaneerde vis boordevol smaak, het is een heerlijk sappige visfilet in een krokant korstje. Met een selectie groentjes naar keuze en een sausje om duimen en vingers van af te likken, ben je in een mum van tijd klaar.

 

gepaneerde visfilets

 

 

Welk nieuw product wil jij eens proeven?


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel