Uw winkelmandje

Recepten

Imponeer je gasten eens met grote gamba’s op de bbq!
Lees meer →
No diet day vandaag... dat betekent hoe vettiger, hoe prettiger. Dit vieren we met gefrituurde churros met lekker veel chocolade!
Lees meer →
De Provençaalse spies combineert garnalen met inktvis en vis en is de ideale brochette voor de BBQ.
Lees meer →

Met Pasen is de lente al volop aan de gang. De asperges zijn op hun best. Dit veelzijdige product uit Belgische grond gaat fantastisch goed samen met vis. Daarom combineren we ze met dorade, een fijne vis met een goede culinaire reputatie. En wie lust er geen risotto: smeuïge rijstkorrels met volle smaak dankzij de kaas. Het ideale hoofdgerecht voor een paasmenu! Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 min | Bereiding: 25 min INGREDIËNTEN : 4 dorade filets 250 gram rijst 800 ml bouillon (champignon of visbouillon) 250 gram gemengde champignons 100 gram geraspte parmezaan 100 gram boter 2 uien...

Lees meer →

Brandade is een Mediterraans gerecht op basis van vis, aardappelen en olijfolie. Gewoonlijk wordt gezouten vis geweekt in melk en dan gepureerd met gekookte aardappelen. Het kan geserveerd worden met brood, maar is lekker op zichzelf. In dit recept maken we het met schelvis en serveren we het met een witte wijnsaus. Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 min | Bereiding: 20 min INGREDIËNTEN : 300 gram schelvis 200 gram aardappelen 1 ui 2 teentjes look melk klontje boter 1 dl witte wijn 1 dl room 1 dl visfumet grijze garnaaltjes voor de afwerking   BEREIDING: Schil de aardappelen en kook...

Lees meer →

De asperges zijn er al! Haal het witte goud in de winkel en verwerk ze in je paasmenu. Wij gaan voor een aspergevelouté met venusschelpen. Het lijkt een originele combinatie, maar het is absoluut de moeite. Eventueel kan je er ook nog wat gerookte zalmsnippers bij doen. Soep | 4 personen | Voorbereiding: 30 min | Bereiding: 30 min INGREDIËNTEN : 300 gram vongole  2 bakjes asperges 2 uien olijfolie 1,25 liter water bouillonblokje kervel BEREIDING: Schil de asperges en kook de schillen en harde uiteindes in wat water met een beetje bouillon. Hou apart. Stoof in een andere pan ui,...

Lees meer →
Fop je kinderen op 1 april met deze aprilVIS!
Lees meer →
Voor ons Belgen een vreemdere combinatie... maar in Amerika eet men vaak hartige wafels met vis of vlees...
Lees meer →

Vandaag gaan we de Spaanse tour op. We kiezen voor een combinatie van 2 tapas om als voorgerechtje te presenteren: gamba’s met look en patatas bravas. We kiezen hiervoor een van de mooiste garnalen uit ons assortiment: de black tiger body peeled. Deze garnaal ziet er heel mooi uit. Kop en staart zijn er nog aan, maar het darmkanaal is verwijderd en middelste stuk is gepeld. Extra makkelijk. Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 10 min | Bereiding: 10 min INGREDIËNTEN : 12 tijgergambas deluxe 500 Gram vastkokende aardappelen 4 teentjes look olijfolie 2 tl gerookt paprikapoeder looksaus BEREIDING: Schil de...

Lees meer →