Uw winkelmandje
Krijg nu een GRATIS doosje oriëntaalse apero mix (twv €7,95) bij aankoop van minstens 65 euro - geldig tem 18/04/2021

Recepten

Af en toe mag je jezelf even verwennen en met deze vishamburger lukt dat perfect. Kruidige gebakken vis in een broodje. Ideaal als snelle lunch. Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 15 minuten      INGREDIËNTEN zeebaars of doradefilets 1 gedroogde chili 1 eetlepel korianderzaad 1 teentje look 1 bosje basilicum 1 bosje koriander sap van 1 citroen zout en peper sla tomaat tartaar 4 hamburgerbroodjes BEREIDING Rooster de korianderzaadjes en doe ze daarna in de vijzel. Doe deze ingrediënten in de blender : chili, look, basilicum, koriander, sap citroen met wat peper en zout.  Wrijf de visfilets...

Lees meer →

Wij zijn inderdaad wel van fan Oosters geïnspireerd eten. Een stukje zalm krijgt plots ook een andere dimensie met wat teriyaki saus. Kook er nog wat brocolli bij en serveer met wakame salade en rijst. Een gezonde, lekkere en lichte maaltijd! Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 25 minuten      INGREDIËNTEN 4 zalmfilets Teriyaki saus (flesje in de winkel) 1 broccoli Rijst Sesamzaadjes 250 gram wakame salade BEREIDING Marineer de zalm een half uurtje in de teriyaki saus. Bak in wat olie of grill. Kook de rijst en de broccoli. Schep rijst en broccoli op...

Lees meer →

Hamburgers zullen nooit uit de mode gaan. Maar wat dacht je van een garnaalburger met wat exotische kruiden, zeewiersalade en pikante mayo. Ideaal voor tijdens een barbecue, of gewoon in het weekend als lunch. Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 25 minuten      INGREDIËNTEN 4 hamburgerbroodjes 250 gram wakame Srirachamayonaise Voor de garnalenburger: 500 gram gepelde garnalen Halve eetlepel maïzena 3 eetlepels broodkruim of panko 2 eetlepels sojasaus 1 eetlepel sesamolie 1 eetlepel geraspte gember 1 ui, gesnipperd 1 teentje geplette look 1 eetlepel gehakt citroengras BEREIDING Doe alle ingrediënten voor de burger in de...

Lees meer →

Lekker eten maken hoeft niet moeilijk te zijn of lang te duren. Met een minimum aan snij- en kookwerk zet je deze poke bowl op tafel. Ideaal als lunch, of lichte maaltijd! Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten      INGREDIËNTEN 250 gram Rijst 4 Tonijnfilets 250 gram Surimi (wij hebben hier de sticks gebruikt) 2 avocado’s 2 mango’s 1 bosje koriander Sesamzaadjes 4 eetlepels Sojasaus 2 eetlepels sesamolie BEREIDING Kook de rijst. Snij de avocado’s en mango’s in blokjes. Snipper de koriander. Snij de tonijn en surimi in blokjes. Meng de sojasaus met de...

Lees meer →

Bij stoemp denken we meestal onmiddellijk aan de donkere wintermaanden waarin je lichaam roept om stevige gerechten. Gerechten die troost bieden in koude donkere dagen en het lichaam verwarmen. Maar met de juiste kruiden en groenten kan stoemp ook iets lente-achtigs zijn. Munt, bieslook en erwtjes kondigen de lente aan. Serveer daarbij een stukje lekkere vis met vel en een gepocheerd ei om het paasgevoel te vervolledigen.    Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 45 minuten | Bereiding: 30 minuten      INGREDIËNTEN 4 zeebrasemfilets 1 kg aardappelen 1 dl melk (of meer indien je houdt van een smeuïge puree)...

Lees meer →

Kedgeree is ons land nog redelijk onbekend. Het is vooral een engels brunchgerecht dat zijn ontstaan vindt in de Indische keuken. De Britse kolonisten brachten het terug mee naar het Verenigd Koninkrijk, waar het gerecht zijn uiteindelijke vorm kreeg. Meestal wordt het gerecht gemaakt met gerookte vis, maar gepocheerde schelvis is ook heel lekker! Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 25 minuten      INGREDIËNTEN 4 schelvisfilets 1 ui 1 liter visbouillon 250 gram rijst 4 eieren 1 eetlepel komijn 1 eetlepel curry 200 gram Erwten Bieslook Koriander BEREIDING Kook de rijst gaar. Pocheer de visfilets...

Lees meer →

De lobster roll is een broodje met kreeft, dat vanuit de Verenigde Staten nu stilaan ook onze contreien verovert. Met gekookte kreeft, selder, cocktailsaus in een zoete hotdogbun wordt het een ‘chic’ alternatief voor een hotdog. Wij vervangen de kreeft hier door rivierkreeftjes.  Snack | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten      INGREDIËNTEN 400 gram rivierkreeftjes 3 stronken selder 4 eetlepels cocktailsaus Bieslook Peper en zout naar smaak Cayennepeper naar smaak Lente-ui 4 Hotdogbroodjes Zoute chips Augurken BEREIDING Snij de selder en lente-ui fijn. Meng met bieslook, rivierkreeftjes, cocktailsaus, cayennepeper en peper en zout. Beleg...

Lees meer →

Dit recept lokt de lente. Gegrilde groenten met een lekker stukje vis. Heel puur en heel gezond. Zo gezond dat er zelfs een glaasje rosé bij mag 😉! Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten      INGREDIËNTEN 4 kabeljauwfilets 1 Courgette Bosje Veldsla 4 Aardappelen Rode paprika Gele paprika Look Tijm Tuinkers Parmezaan Peper en zout BEREIDING Snij de courgette in schijfjes. Marineer ze in een beetje olijfolie, look en tijm. Kook de aardappelen, snij ze in schijfjes en voeg ze daarna bij de courgette. Snij de rode en gele paprika in reepjes en voeg ook bij...

Lees meer →

  Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten      INGREDIËNTEN 150 g gepelde scampi 1 Pakje Rijstpapier 1 komkommer 2 wortelen 100 gram sojascheuten 1 bosje koriander 2 bosje basilicum 3 eetlepels sojasaus BEREIDING Kook of bak de scampi. Snij de komkommer in lange reepjes. Schil en rasp de wortelen. Meng de scampi met een beetje sojasaus. Week het rijstpapier zoals vermeld op de verpakking. Leg het rijstpapier open op het werkvlak. Leg er garnalen, komkommer, sojascheuten, wortelen, koriander en basilicum op. Vouw de zijkanten naar binnen en rol op. Serveer met wat sojasaus! Smakelijk...

Lees meer →