Uw winkelmandje
GRATIS doosje garnaalkroketten van 19/05/2022 tem 29/05/2022 (bestellingen vanaf 60 euro)
Blog

Paasmenu: Aspergesoep met Venusmosselen

De asperges zijn er al! Haal het witte goud in de winkel en verwerk ze in je paasmenu. Wij gaan voor een aspergevelouté met venusschelpen. Het lijkt een originele combinatie, maar het is absoluut de moeite. Eventueel kan je er ook nog wat gerookte zalmsnippers bij doen.

Soep | 4 personen | Voorbereiding: 30 min | Bereiding: 30 min

INGREDIËNTEN :

  • 300 gram vongole 
  • 2 bakjes asperges
  • 2 uien
  • olijfolie
  • 1,25 liter water
  • bouillonblokje
  • kervel

BEREIDING:

  1. Schil de asperges en kook de schillen en harde uiteindes in wat water met een beetje bouillon. Hou apart.

  2. Stoof in een andere pan ui, prei en aspergestukjes aan. Voeg de bouillon toe en laat een half uurtje zachtjes koken.

  3. Kook de aspergepuntjes apart in wat water.

  4. Mix de soep als ze klaar is en voeg de aspergepuntjes en room toe.

  5. Bak de venusmosselen kort op en voeg ze bij de soep. Werk af met wat kervel.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel