Uw winkelmandje
Blog

Aziatische fish & chips

Mits enkele kleine aanpassingen kan je gerechten compleet veranderen. Marineer je vis in miso en vervang de aardappel door zoete aardappel. Werk af met een tartaar met wasabi. Waarom eens niet experimenteren met knolselder of pastinaak frietjes? En marineer je visstukjes in currypasta, tamarinde of sojasaus. Alles is mogelijk!!  

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 1u 15 minuten | Bereiding: 20 minuten 

Fish en Chips Aziatisch

INGREDIËNTEN

  • Kabeljauwstukjes

  • Zakje kibbelingbeslagmix
  • 100 gram miso
  • 2 eetlepels rijstwijnazijn
  • 2 theelepels suiker 
  • 200 ml Mayonaise
  • 2 eetlepels Wasabi
  • 2 eetlepels Kappertjes
  • 2 eetlepels gehakte Augurkjes
  • Een paar takjes gehakte Dragon
  • Een paar takjes gehakte Koriander 
  • 2 grote Zoete aardappelen
  • Gerookt paprikapoeder
  • Zout

BEREIDING

Meng voor de wasabitartaar alle ingrediënten. Zet in de koelkast tot gebruik. Meng de miso met rijstwijnazijn en suiker. Laat de visstukjes hier een uurtje in marineren. Snij de zoete aardappel in frietjes en bak voor op 150 °C. Maak het beslag voor de vis. Haal de vis door het beslag en frituur. Bak de zoete aardappelfrietjes op 180 °C tot ze knapperig zijn en kruid met zout en gerookt paprikapoeder. Serveer alles samen!

Smakelijk !


1 reactie


  • Geslaagd receptje en juist wat nodig was op een warme namiddag.

    Walter op

Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel