Zon. Zomer. Het moet niet altijd BBQ zijn, een frisse salade is ook altijd lekker.
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 10 min | Bereiding: 15 min
INGREDIËNTEN:
- 1 doosje gekookte Vannamei garnalen (Gamba Latina)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 eetlepels vissaus
- 2 eetlepels bruine suiker
- 1 theelepel mirin
- 1 theelepel sesamolie
- 1 theelepel geroosterde chili pasta (optioneel)
- 1 teentje look, gesnipperd
- Zeste en sap van 1 limoen
- 2 eetlepels geraspte gember
- Koriander
- 2 mango’s, in reepjes
- 1 komkommer, in schijfjes
- 1 rode ui
- 2 lente-uitjes
- Koriander
- Munt
- Gefrituurde uitjes
BEREIDING:
-
Maak eerst de vinaigrette. Meng olie, vissaus, bruine suiker, mirin, sesamolie, chili pasta, look, zeste en sap van 1 limoen, gember en koriander.
-
Dresseer de komkommer, mango’s en garnalen over 4 borden.
-
Werk af met rode ui, lente-ui, munt, koriander, gefrituurde uitjes en vinaigrette.
Smakelijk.