Uw winkelmandje
Blog

Bier scampi fritti met tartaar - weekend van het bier

In België doen we alles met bier: pannekoeken, wafels of pizzadeeg met biergist, en zelfs gefrituurde scampi of vis. We hebben uiteraard oneindig veel soorten die je ook allemaal kan gebruiken in de keuken. Voor de scampi fritti in bierbeslag kies je best voor een blond of wit bier. Alles kan van pils, over wit bier en lichte IPA’s, tot stevig blond en zelfs tripel. Maak er een lekkere tartaar bij en je avond kan niet meer stuk.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten |  Bereiding: 10 minuten  

gambasathome online bestellen recept bier scampi fritti met tartaar

INGREDIËNTEN :

  • 500 gram garnalen, gepeld met staart
  • 150 gram bloem
  • 2 eieren
  • ½ flesje bier
  • Mayonaise
  • Hard gekookt ei
  • 1 sjalot, gesnipperd
  • Dragon, gehakt
  • Platte peterselie, gehakt
  • Bieslook, gehakt
  • Kleine augurkjes, gehakt

BEREIDING :

  1. Maak eerst de tartaarsaus. Meng de mayonaise met de gehakte kruiden, ui, agurk en het hardgekookt ei.
  2. Maak dan het beslag met de bloem, het bier en de eieren.
  3. Verwarm je friteuse op 180 °C
  4. Haal de garnalen door het beslag.
  5. Frituur ze tot ze mooi goudbruin zijn.
  6. Serveer met de tartaarsaus.
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel