Uw winkelmandje
Blog

Bouillabaisse

Aftellen naar Kerst! Klassiek menu: hoofdgerecht.
Met bouillabaisse als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner kan je niets fout doen. Je kan het zo feestelijk maken als je wil én je haalt de zon ☀️ in huis. Kies grote gamba’s, vis, zeevruchten en werk af op een originele manier. Dat kan gaan van croutons tot room of grijze garnalen. Een topgerecht voor een vrolijk kerstfeest!


Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 90 minuten                                                                                                                                                                                                                                                     

INGREDIËNTEN

BEREIDING

  1. Stoof de look en sjalotten in wat olijfolie. Snij de venkel in stukjes en laat meebakken.
  2. Voeg nu de prei in ringen toe, daarna wat saffraanpoeder.
  3. Snij de tomaat in stukjes en voeg ze toe. Roer nu 2 eetlepels tomatenpuree onder het mengsel. Voeg nu de bloem en een bouquet garni toe.
  4. Vervolgens de pastis toevoegen en kort flamberen.
  5. Zet het mengsel onder met de visbouillon. Laat een klein uurtje sudderen.
  6. Voeg nu de vis, mosselen en garnalen toe en laat rustig garen.
  7. Tip: als alles klaar is serveren met rouille en toost voor de perfecte afwerking.

 

Ouder artikel Recenter artikel