Aftellen naar Kerst! Klassiek menu: hoofdgerecht.
Met bouillabaisse als hoofdgerecht tijdens het kerstdiner kan je niets fout doen. Je kan het zo feestelijk maken als je wil én je haalt de zon ☀️ in huis. Kies grote gamba’s, vis, zeevruchten en werk af op een originele manier. Dat kan gaan van croutons tot room of grijze garnalen. Een topgerecht voor een vrolijk kerstfeest!
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 90 minuten
INGREDIËNTEN
- Chileense Mosselen
- Kabeljauw met vel
- Zalmfilet
- Grote gamba’s
- 2 liter visbouillon
- 4 sjalotten
- 4 tenen look
- 1 venkel
- 6 tomaten
- 2 stronken prei
- Saffraan
- 1 eetlepel Bloem
- Pastis
- Tomatenpuree
- Laurierblad
- Tijm
- Peterselie
BEREIDING
- Stoof de look en sjalotten in wat olijfolie. Snij de venkel in stukjes en laat meebakken.
- Voeg nu de prei in ringen toe, daarna wat saffraanpoeder.
- Snij de tomaat in stukjes en voeg ze toe. Roer nu 2 eetlepels tomatenpuree onder het mengsel. Voeg nu de bloem en een bouquet garni toe.
- Vervolgens de pastis toevoegen en kort flamberen.
- Zet het mengsel onder met de visbouillon. Laat een klein uurtje sudderen.
- Voeg nu de vis, mosselen en garnalen toe en laat rustig garen.
- Tip: als alles klaar is serveren met rouille en toost voor de perfecte afwerking.
Hallo,
Een boodschappenlijst bij de fantastische gerechten toevoegen zou een + zijn, misschien de drempel verlagen en meer mensen aanzetten om meer vis op het menu op te nemen.
Super site en webshop
het koken aanzetten zeker wat vis betreft