Uw winkelmandje
Blog

Bouillabaisse met reuze gamba’s, scheermesjes en coquilles door Macaron manon

Een heerlijke bouillabaisse met onze reuze garnalen, scheermesjes en coquilles. Gemaakt door Macaron Manon, een super leuke samenwerking. Link: Bouillabaisse met reuze gamba’s, scheermesjes en coquilles - Manon Van Aerschot (macaronmanon.be)

Hoofdgerecht | 2 personen   

gambasathome online bestellen recept macaron manon bouillabaisse

INGREDIËNTEN :

  • 400 g diepgevroren koppen en pantsers van garnalen of gamba’s
  • 2 ajuinen
  • 1 wortel
  • 2 stengels selder
  • Handvol verse bladpeterselie
  • 600 ml passata
  • 600 ml groentebouillon
  • 4 el bloem
  • 100 ml cognac
  • 2 el olijfolie
  • Peper en zout

Voor erbij:

BEREIDING :

  1. Pel de ajuinen, snipper ze fijn. Was de selder en de wortel en snijd ze in stukjes. Stoof de mengeling samen met de koppen en de pantsers van de gamba’s aan in een soeppan met wat olijfolie. Laat mooi kleuren. Doe er de tomatenpuree bij en laat even meestoven. Blus met de cognac. Bestrooi het geheel nadien met wat bloem, roer alles door laat het even meedrogen. Bevochtig het geheel met de groentebouillon en de passata en laat zo’n 35 minuten zachtjes sudderen. Mix de soep volledig glad in de blender en haal door een zeef.

  2. Bak de reuzegamba’s, de scheermesjes en de coquilles in een pan met wat fijngesnipperde knoflook en olijfolie.

  3. Lepel de bouillbaisse in diepe borden. Schik er de coquilles, reuzegamba’s en scheermesjes op.

  4. Serveer de bouillabaisse met de rouille, het geroosterd stokbrood en de gemalen kaas.

Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel