Brandade is een Mediterraans gerecht op basis van vis, aardappelen en olijfolie. Gewoonlijk wordt gezouten vis geweekt in melk en dan gepureerd met gekookte aardappelen. Het kan geserveerd worden met brood, maar is lekker op zichzelf. In dit recept maken we het met schelvis en serveren we het met een witte wijnsaus.
Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 min | Bereiding: 20 min
INGREDIËNTEN :
- 300 gram schelvis
- 200 gram aardappelen
- 1 ui
- 2 teentjes look
- melk
- klontje boter
- 1 dl witte wijn
- 1 dl room
- 1 dl visfumet
- grijze garnaaltjes voor de afwerking
BEREIDING:
-
Schil de aardappelen en kook ze gaar in melk met een teentje look.
-
Voeg de vis toe als de aardappelen bijna gaar zijn. Giet af.
-
Stamp de vis en aardappelen fijn en voeg een klontje boter toe. Kruid met peper en zout.
-
Maak ondertussen een klassieke witte wijn saus. Stoof een teentje look en een ui in olijfolie. Voeg fumet, room en witte wijn toe en laat inkoken tot sausdikte.
-
Serveer de puree met de saus en werk af met grijze garnaaltjes.
Smakelijk !