Uw winkelmandje
Blog

Braziliaanse Moqueca

Brazilië associëren we vooral met voetbal, carnaval en Caïpirinha. Maar lekker koken kunnen de Brazilianen uiteraard ook. Een goed voorbeeld daarvan is de Moqueca, een visstoofpot met kokosmelk. De geel-oranje kleur komt van Palmolie of Annatto zaad. Annatto zaad geeft ook zijn kleur aan bepaalde kazen zoals Cheddar. Deze visstoofschotel is Carnaval in je mond: warm, kruidig en een beetje pikant. Drink er een fris biertje bij, of ga toch maar voor die Caïpirinha om het vakantiegevoel helemaal op te wekken.

 

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 40 minuten     

gambasathome online bestellen recept moqueca

INGREDIËNTEN

  • 5-6 mahi mahi porties of 6 red snapper filets
  • Achiote pasta (verkrijgbaar in aziatische supermarkten, achiote pasta is gemaakt van annatto zaad, dat gebruikt wordt als natuurlijke kleurstof
  • Maïsolie
  • 3 teentjes look
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 Ui, gesnipperd
  • 1 Rode paprika, in reepjes
  • 1 Gele paprika, in reepjes
  • 4 tomaten, in blokjes
  • Chili poeder
  • Lente ui, fijngehakt
  • Koriander, fijngehakt
  • 400 ml kokosmelk
  • Zout
  • Zwarte peper
  • Rijst

BEREIDING

  1. Meng de look, de limoensap en het zout in een grote kom. Marineer de vis in deze mengeling.
  2. Stoof de ui en rode en gele paprika’s in wat olie. Voeg de tomaten toe en het chilipoeder.
  3. Plaats de vis op de groenten.
  4. Voeg de lente-ui en koriander toe samen met de achiotepasta.
  5. Zet onder met de kokosmelk.
  6. Zet het vuur lager en laat een 20-tal minute sudderen onder een deksel.
  7. Werk af met zout, peper en limoensap.
  8. Serveer met rijst.
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel