Uw winkelmandje
Blog

Bretoense galette met zalm, kabeljauw, garnalen en mosseltjes

Vroeger dacht ik dat pannekoeken altijd met suiker of siroop moesten gegeten worden. Tot ik jaren geleden met mijn ouders in een crêperie belandde ergens in Bretagne. Toen ik daar de galette van Boekweitmeel met kaas en spek op mijn bord kreeg viel mijn mond open van verbazing.
Jaren later kwam ik regelmatig bij een gezellige crêperie in het centrum van Antwerpen waar ik altijd de galette Neptunus met zeevruchten koos. Die crêperie is er jammer genoeg niet meer, maar hier is ons eerbetoon.
 

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 35 minuten     

bretoense galette met zalm, kabeljauw, garnalen en mosseltjes

INGREDIËNTEN

Voor de vulling:

  • 300 gram zalm
  • 300 gram kabeljauw
  • 300 gram rauw gepelde garnalen
  • 300 gram mosselen
  • Bieslook
  • 80 gram boter

  • 80 gram bloem
  • 8 dl visbouillon
  • Champignons
  • Citroensap
  • Geraspte kaas

 Voor de galette:

  • 250 gram Boekweitbloem

  • 40 gram gesmolten boter
  • 500 ml melk
  • 2 eieren
  • Snuifje zout 

BEREIDING

Meng de ingrediënten voor de boekweitpannekoeken en laat het mengsel 2 uur staan.

Bak de champignons in olijfolie.

Maak een roux met de boter, bloem en visbouillon + kookvocht van de mosselen. Laat de vis en garnalen garen in de saus. Voeg ook de champigons toe.
Alles alles gaar is, mag het mosselvlees bij de saus en breng op smaak met wat citroensap.

Bak de boekweitpannekoeken. Leg wat van de visvulling op de pannekoeken en vouw de hoeken toe. Strooi er wat gemalen kaas over en zet nog even in de oven tot de kaas gesmolten is.

Werk af met gesnipperde bieslook.  


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel