Brodetto is het Italiaanse broertje van de bouillabaise. Het is een vissoep uit de regio Marche, aan de Adriatische zee. Net zoals bouillabaise kan je de soep zo rijk maken als je zelf wil. Wij kiezen voor scampi, mosselen, zalm, rouget, coquilles en rivierkreeftenvlees.
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 50 minuten | Bereiding: 25 minuten
INGREDIËNTEN
- Scampi
- Mosselen
- Zalm
- Rouget
- Coquilles
- Rivierkreeftenvlees
- 1 eetlepel tomatenpasta
- Basilicum
- Witte wijn
- 2 uien
- 2 tenen look
- 1 stengel selder
- 1 stengel prei
- 2 tomaten
- Tijm
- Rozemarijn
- 2 liter water
BEREIDING
- Stoof ui, look, prei en selder met de kruiden. Voeg tomaten toe en zet onder met het water.
- Als het kookt voeg je de rouget toe. Laat 45 minuten zachtjes koken.
- Zeef de bouillon.
- Stoof in een diepe pan opnieuw ui en look aan. Voeg witte wijn en tomatenpasta toe. Laat even stoven.
- Voeg dan de scampi en de mosselen toe. Zet onder met de bouillon. Laat 10 minuten sudderen.
- Voeg dan de zalm, rouget, rivierkreeft en coquilles toe en laat nog een paar minuten pocheren.
- Serveer in een diep bord en werk af met wat basilicum. Serveer er eventueel brood bij.