Zomerse avonden vragen naar frisse gerechtjes. Dit is er zo eentje. De vis wordt gemarineerd in limoensap, appelsap, gin en vlierbloesemsiroop. Het is een heel fris en feestelijk voorgerecht. Werk af met vlierbloesembloemetjes in het seizoen.
Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten + een half uur in de ijskast voor serveren | Bereiding: 15 minuten
INGREDIËNTEN
- 4 zeebaarsfilets, zonder vel
- Sap van 3 limoenen
- 3 eetlepels appelsap
- 1 granny smith appel, in kleine blokjes
- 3 cl gin
- 1 eetlepel vlierbloesemsiroop
- Zout
- Vlierbloesem
- Dille
BEREIDING
Meng het sap van de limoenen met het appelsap, de gin en de vlierbloesemsiroop. Zet even in de ijskast. Haal het vel van de zeebaarsfilets (dit kan je eventueel nog drogen in de oven en gebruiken als garnituur). Snij de zeebaars in blokjes. Een half uur voor het serveren, meng je de blokjes vis met wat zout onder het appelsap-ginmengsel. Zeef het sap eruit en hou het bij. Meng er de appelstukjes onder. Maak vier bordjes met de vis en overgiet met de marinade. Werk af met vlierbloesem en dille.
Smakelijk!