Uw winkelmandje
Blog

Ceviche van zeebaars met gin

Een paar jaar geleden beleefde gin een echte revival. Iedereen maakte zijn eigen gin en garneerde die dan met de vreemdste kruiden om de nadruk te leggen op de ingrediënten: komkommer, gember, nootmuskaat, roze peper, … Maar je kan deze sterke drank op basis van jeneverbes uiteraard ook gebruiken om te koken. Marineer eens een lekker stukje vis in wat gin, siroop en limoensap.

Voorgerecht | 4 personen | Bereiding: 20 minuten  

Gambas at home - ceviche van zeebaars met gin

INGREDIËNTEN :

  • Stukje zeebaars, gefileerd
  • 6 cl gin
  • 2.5 cl gembersiroop
  • 2.5 cl limoensap
  • Een chilipeper, in schijfjes
  • Enkele blaadjes koriander
  • 12 kerstomaten (liefst verschillende kleuren in 2 gesneden)
  • 1 halve komkommer in slierten
  • 10 radijsjes, in schijfjes

BEREIDING :

  1. Maak een marinade van 6 cl gin, 2,5 cl gembersiroop, 2,5 cl limoensap, een chilipeper en een beetje koriander. Zet koud. 

  2. Snij de vis in stukken en dresseer op het bord met de komkommer, kerstomaten, koriander en radijs.

  3. Giet de marinade over de vis en serveer uiteraard met een gin tonic.

Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel