Uw winkelmandje
Blog

Chinees Nieuwjaar: Tom Yam Kung

We kiezen voor een Thaise klassieker met Tom Yam Kung. Lekkere garnalen in de bekendste Thaise soep ter wereld.

Deze pittige soep is een bom van smaken met exotische ingrediënten:  chili, vissaus, galanga, citroengras, limoenblad en uiteraard lekkere reuzengarnalen. De reuzengarnalen zijn ontdarmd, maar hebben wel hun schaal nog, wat uiteraard bijdraagt aan de smaak!

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 40 minuten

gambasathome online bestellen recept tom yam kung met easy peel garnalen

INGREDIËNTEN

  • 24 Easy peel witpootscampis
  • 2 stuks citroengras
  • 2 limoenblaadjes

  • 2 theelepels galanga
  • half bakje champignons
  • ½ el vis saus
  • ½ el limoensap
  • Korianderwortel
  • Bosje Korianderblad
  • 2 eetlepels lente ui
  • 1 liter kippenbouillon
  • 5 bird’s eye chili’s gehakt
  • 1 el geroosterde chili pasta

BEREIDING

  1. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg galanga, korianderwortel, limoenblad en citroengras toe. Kook enkele minuten.
  2. Zet het vuur lager.
  3. Voeg de champignons toe.
  4. Laat 2 minuten koken en voeg dan de garnalen toe. Laat nog een paar minuten koken tot de garnalen gaar zijn.
  5. Breng op smaak met vissaus, limoensap, bird’s eye chili’s, korianderblad, chilipasta. Werk af met lente-ui.
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel