We kiezen voor een Thaise klassieker met Tom Yam Kung. Lekkere garnalen in de bekendste Thaise soep ter wereld.
Deze pittige soep is een bom van smaken met exotische ingrediënten: chili, vissaus, galanga, citroengras, limoenblad en uiteraard lekkere reuzengarnalen. De reuzengarnalen zijn ontdarmd, maar hebben wel hun schaal nog, wat uiteraard bijdraagt aan de smaak!
Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 40 minuten
INGREDIËNTEN
- 24 Easy peel witpootscampis
- 2 stuks citroengras
-
2 limoenblaadjes
- 2 theelepels galanga
- half bakje champignons
- ½ el vis saus
- ½ el limoensap
- Korianderwortel
- Bosje Korianderblad
- 2 eetlepels lente ui
- 1 liter kippenbouillon
- 5 bird’s eye chili’s gehakt
- 1 el geroosterde chili pasta
BEREIDING
- Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg galanga, korianderwortel, limoenblad en citroengras toe. Kook enkele minuten.
- Zet het vuur lager.
- Voeg de champignons toe.
- Laat 2 minuten koken en voeg dan de garnalen toe. Laat nog een paar minuten koken tot de garnalen gaar zijn.
- Breng op smaak met vissaus, limoensap, bird’s eye chili’s, korianderblad, chilipasta. Werk af met lente-ui.