Poke bowls veroveren de wereld! Kommen vol met vis, groenten en rijst of noedels zijn verkrijgbaar van New York tot Kapellen. De rauwe vis was een snack voor de Hawaiiaanse vissers. De Japanse en Chinese immigranten daar zorgden ervoor dat het evolueerde tot wat we nu kennen.
Wij vervangen de tonijn of zalm door nobashi garnalen die we zelf gaan paneren en frituren. Smakelijk!
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 40 minuten
INGREDIËNTEN
- 250 g rijst
- 250 g zeewiersalade
- 400 g edamame boontjes
- 20 nobashi garnalen
- 1 ei, losgeklopt
- 2 eetlepels bloem
- 2 eetlepels panko
- 1 Avocado
- 1 Komkommer
- Gebakken uitjes
- 1 eetlepel fijngehakte gember
- 1 lente-ui, gesnipperd
- Sap van een halve limoen
- 3 eetlepels sojasaus
- ½ rode chili zonder zaadjes
- Olie
- Peper
BEREIDING
- Laat de edamame boontjes en zeewier salade op voorhand ontdooien.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snij de komkommer en avocado in stukjes.
- Maak een vinaigrette met de gember, lente-ui, limoensap, sojasaus, chili en olie. Breng nog op smaak met peper.
- Haal de nobashi garnalen 1 voor 1 door de bloem, het losgeklopte ei en de panko. Frituur op 180 graden tot ze goudbruin zijn.
- Serveer de zeewier, edamame boontjes, de gefrituurde nobashi scampi's samen met de gekookte rijst, de viniagrette en wat gebakken uitjes in je mooiste kom!