Af en toe krijgen wij bij Gambasathome zin in tapas. Wat hapjes bij elkaar met een frisse pint, een gin tonic of een lekker glaasje witte wijn of rosé. Wat dan nooit mag ontbreken is gefrituurde inktvis. De sensatie van hete net gefrituurde inktvis, licht gebloemd, waarover limoen is uitgeperst, gedipt in verse tartaar of looksaus is zwaar onderschat. Omdat het opnieuw bijna buiten aperitieftijd is, voorzien we deze keer 3 verschillende dips: cocktailsaus, eenvoudige tartaar en srirachamayo.
Hapje | 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten
INGREDIËNTEN
Voor de cocktailsaus:
- 6 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Whiskey
- 1 theelepel Worcestershire saus
- Peper
- Zout
- 3 eetlepels Ketchup
- Sesamolie
- 2 eetlepels Opgeklopte room
Voor de Srirachamayonaise:
- 6 eetlepels mayonaise
- 3 eetelepels sriracha of andere spicy saus
Voor de simpele tartaar:
- 6 eetlepels mayonnaise
- 1 gesnipperd sjalotje
- 1 eetlepels gehakte kappertjes
- 1 eetlepels gehakte augurk
- 1 eetlepel gehakte peterselie
- 1 eetlepel gehakte dragon
BEREIDING
- voor de sauzen: meng per saus alle ingrediënten onder elkaar
- Frituur de chipirones mooi goudbruin
- Serveer samen!
Smakelijk !