Uw winkelmandje
Blog

Chipirones met 3 dips

Af en toe krijgen wij bij Gambasathome zin in tapas. Wat hapjes bij elkaar met een frisse pint, een gin tonic of een lekker glaasje witte wijn of rosé. Wat dan nooit mag ontbreken is gefrituurde inktvis. De sensatie van hete net gefrituurde inktvis, licht gebloemd, waarover limoen is uitgeperst, gedipt in verse tartaar of looksaus is zwaar onderschat. Omdat het opnieuw bijna buiten aperitieftijd is, voorzien we deze keer 3 verschillende dips: cocktailsaus, eenvoudige tartaar en srirachamayo.

Hapje | 4 personen | Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 15 minuten  

gambasathome online bestellen recept chipirones met 3 dips

INGREDIËNTEN

Voor de cocktailsaus:

  • 6 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Whiskey
  • 1 theelepel Worcestershire saus
  • Peper
  • Zout
  • 3 eetlepels Ketchup
  • Sesamolie
  • 2 eetlepels Opgeklopte room

Voor de Srirachamayonaise:

  • 6 eetlepels mayonaise
  • 3 eetelepels sriracha of andere spicy saus

Voor de simpele tartaar:

  • 6 eetlepels mayonnaise
  • 1 gesnipperd sjalotje
  • 1 eetlepels gehakte kappertjes
  • 1 eetlepels gehakte augurk
  • 1 eetlepel gehakte peterselie
  • 1 eetlepel gehakte dragon

BEREIDING

  1. voor de sauzen: meng per saus alle ingrediënten onder elkaar
  2. Frituur de chipirones mooi goudbruin
  3. Serveer samen!

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel