Uw winkelmandje
Blog

Zeebrasem met pompoenpuree en champignons

De zeebrasem heeft vele namen. Hij is ook bekend als dorade royal of goudbrasem.
Het is een van de lekkerste vissen voor op je bord. Het is een verfijnde vis die ook overal bij past. En omdat je hem op vel kan bakken, heeft hij ook extra veel smaak.  

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 45 minuten     

INGREDIËNTEN

  • 4 zeebrasem / doradefilets

  • 1 theelepel ras el hanout kruiden
  • 2 uien, in schijfjes gesneden
  • 2 teentjes look, geplet en fijngesneden
  • 1 butternut pompoen
  • Gemengde champignons
  • 1 takje tijm

BEREIDING

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de pompoen en snij in gelijke stukken. Leg hem op een bakplaat samen met 1 ui en 1 teen look. Giet er wat olijfolie over en kruid met ras el hanout. Zet een half uur in de oven.
Pureer de pompoen als hij gaar is samen met de ui en look en eventueel wat kippenbouillon om een zachte crëme te krijgen. Hou warm.

Kruid de zeebrasem met peper en zout en bak in wat olijfolie in een pan.
Bak in een andere pan de andere ui en look in olijfolie. Voeg een takje tijm toe samen met de paddenstoelen.

Lepel wat pompoenpuree op een bord en leg er de vis en paddenstoelen bij. Smakelijk.  


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel