Uw winkelmandje
Blog

Duo van gegrilde brochettes

Als het zonnetje daar is, halen wij onze barbecue boven !

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 60 minuten | Bereiding: 60 minuten 

gambasathome online bestellen garnalen brochette en provencaalse brochette

 

Coleslaw

Ingrediënten:

  • Witte kool
  • rode kool
  • wortelen
  • rode ui
  • appel
  • peterselie
  • limoen
  • mayonnaise.

Rasp de witte kool, rode kool en wortelen. Snij de rode ui fijn. Snij de appel in brunoise. Meng de mayonnaise met het sap van de limoen en voeg de gehakte peterselie toe. Meng de saus met de andere ingrediënten in een grote schaal en kruid af naar smaak.

Gepofte aardappelen

Wikkel de aardappelen in aluminiumfolie en leg ze een uur in de hete kolen.  Of gaar ze in een ovenschotel met wat look, rozemarijn en zeezout.

Kruidenboter

Meng 100 gram boter op kamertemperatuur met een fijngesneden sjalotje, peterselie, een teentje look en wat citroenzeste.  Kruid met peper en zout. Wikkel de boter in alufolie en laat 2 uur rusten in de koelkast.

Marinade voor de zeevruchten brochettes

Ingrediënten:

  • 4 zeevruchten brochettes
  • Stukje gember van ongeveer een duim groot, fijngesneden
  • Sap en zeste van een citroen
  • 1 theelepel kurkuma
  • 2 teentjes look
  • 2 gedroogde chilipepers
  • verse munt
  • Griekse yoghurt

Blend alle ingrediënten voor de marinade behalve de yoghurt.  Voeg de yoghurt achteraf toe en breng op smaak met peper en zout.  Overgiet de brochettes met de marinade.

Marinade voor de scampi brochettes

Ingrediënten:

Meng alle ingrediënten en marineer de garnaal brochettes minstens een uur.
Bak de spiesjes en serveer met de coleslaw, aardappel en kruidenboter.

En nu genieten !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel