Laat de zomer maar komen. Wij doen geen zonnedans zoals sommige volkeren vroeger, wij plannen een BBQ. Gemarineerde spiesen, een gepofte aardappel en kruidenboter. Meer heb je niet nodig. Je kan ook variëren en voor een zoete aardappel gaan, maar de garnaalbrochette en zeevruchten brochette mogen niet ontbreken. Nu het goede weer nog!
BBQ | 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 30 minuten
Zeevruchten brochette met marinade:
- 4 zeevruchten brochettes
- Stukje gember van ongeveer een duim groot, fijngesneden
- Sap en zeste van een citroen,
- 1 theelepel kurkuma
- 2 teentjes look
- 2 gedroogde chilipepers,
- verse munt
- Griekse yoghurt
Blend alle ingrediënten voor de marinade behalve de yoghurt. Voeg de yoghurt achteraf toe en breng op smaak met peper en zout. Overgiet de brochettes met de marinade.
Garnalen brochette met marinade:
- 4 garnalen brochettes deluxe
- 1 teentje look
- limoensap en zeste
- olijfolie
- gedroogde chili
Meng alle ingredienten en marineer de garnalenbrochettes minstens een uur.
Koolsla:
- Witte kool
- rode kool
- wortelen
- rode ui
- appel
- peterselie
- limoen
- mayonnaise
Rasp de witte kool, rode kool en wortelen. Snij de rode ui fijn. Snij de appel in brunoise. Meng de mayonnaise met het sap van de limoen en voeg de gehakte peterselie toe. Meng de saus met de andere ingrediënten in een grote schaal en kruid af naar smaak.
Gepofte aardappel met kruidenboter:
Wikkel de aardappel in aluminiumfolie en leg ze een uur in de hete kolen.
Of gaar ze in een ovenschotel met wat look, rozemarijn en zeezout.
Of gaar ze in een ovenschotel met wat look, rozemarijn en zeezout.
Meng 100 gram boter op kamertemperatuur met een fijngesneden sjalotje, peterselie, een teentje look en wat citroenzeste. Kruid met peper en zout.
Wikkel de boter in alufolie en laat 2 u. rusten in de koelkast.
Wikkel de boter in alufolie en laat 2 u. rusten in de koelkast.
Grill vervolgens de brochettes en serveer met de koolsla, aardappel en kruidenboter.
Smakelijk !