Uw winkelmandje
Blog

Feestmenu - hapje: bruchetta met langoustines, pastinaak en bloedworst

Winterse feesten vragen om winterse hapjes. Vergeten groenten, langoestines en bloedworst, meer hoeft het niet te zijn.

Hapje | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten

gambasathome online bestellen recept bruchetta met langoustines

INGREDIËNTEN

  • 1 baguette
  • Langoustines
  • 1 Bloedworst
  • 2 Pastinaken
  • Melk
  • Groene kruiden: dille of peterselie

BEREIDING

  1. Pel de langoustines en hou de schalen apart voor een bouillon voor een eventueel ander gerechtje.
  2. Pel de bloedworst en snij in schijfjes.
  3. Schil de pastinaak. Haal er met een dunschiller een paar dunne reepjes af en droog die in de oven.
  4. Kook de rest van de pastinaak in water met melk (half/half, tot de aardappelen onder staan). Mix de pastinaak met wat kookvocht tot een smeuïge puree en kruid met peper en zout.
  5. Toast een schijfje brood.
  6. Bak de langoustines kort. Bak de bloedworst in schijfjes.
  7. Smeer wat van de pastinaakpuree op een toastje. Beleg met een schijfje bloedworst en een langoustine.
  8. Werk af met de gedroogde pastinaakschijfjes en wat groene kruiden

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel