Feestelijker dan een gevulde coquille kan het niet worden. De toon van je feestje is meteen gezet door de feestelijke presentatie.
Hapje | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten
INGREDIËNTEN
- 12 Sint-Jacobsvruchten met koraal in halve schelp
- 60 gram boter
- 60 gram bloem
- 7 dl melk
- 200 gram geraspte oud brugge kaas
- Peper
- Zout
- Nootmuskaat
- Grijze garnaaltjes
BEREIDING
- Verwarm de oven voor op 200 °C.
- Doe de boter en een pan en zet op een middelhoog vuur.
- Voeg de bloem toe, laat even stoven tot je een biscuitgeur ruikt. Voeg dan de melk toe, blijf roeren en laat zachtjes een paar minuten koken.
- Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
- Haal van het vuur en voeg de kaas toe.
- Leg wat grijze garnaaltjes op de coquilles en overgiet met de saus. Werk af met nog een beetje kaas.
- Zet in de oven tot er een mooi goudbruin korstje op komt!
Smakelijk !
ontdooien, droogdeppen, olijfolie, peper en zout, look en peterselie eroverheen en voor 10 minuutjes in oven aan 180°. Lekker voor bij het aperitief met een glaasje wit of bubbels.
Ik maakte deze schelpjes met een sausje gemaakt met mosseljus ipv melk.De garnalen strooide ik er op net voor het opdienen.
De st Jacobsvruechten zijn super lekker.