Het is natuurlijk makkelijk om klaargemaakte dim sums te kopen, maar gyoza’s zelf maken kan een leuke familie-activiteit zijn. En iets opeten dat je zelf gemaakt hebt, smaakt altijd beter.
Hapje | 4 personen | Voorbereiding: 40 minuten | Bereiding: 15 minuten
INGREDIËNTEN
- Gyozavellen (bij de aziatische winkel, best rondvormige)
- 300 g Rivierkreeftjes
- Gember
- Peterselie
- Sesamolie
- Sojasaus
- Limoensap
- Bieslook of lente-ui
- Sesamzaadjes
BEREIDING
- Hak de rivierkreeftjes fijn en mix met gehakte gember, peterselie, sesamolie, sojasaus en limoensap.
- Leg een halve eetlepel vulling op het velletje en plooi het dicht.
- Verwarm wat olie in de pan en bak de gyoza’s goudbruin aan 1 kant.
- Voeg dan een half glas water toe en zet een deksel op de pan. Zo stomen ze gaar.
- Serveer ze met bieslook of lente-ui en sesamzaadjes.
Smakelijk !