Uw winkelmandje
Blog

Feestmenu - hapje: gyoza's met rivierkreeftenvlees

Het is natuurlijk makkelijk om klaargemaakte dim sums te kopen, maar gyoza’s zelf maken kan een leuke familie-activiteit zijn. En iets opeten dat je zelf gemaakt hebt, smaakt altijd beter.

Hapje | 4 personen | Voorbereiding: 40 minuten | Bereiding: 15 minuten

gambasathome online bestellen recept gyoza met rivierkreeftenvlees

INGREDIËNTEN

  • Gyozavellen (bij de aziatische winkel, best rondvormige)
  • 300 g Rivierkreeftjes
  • Gember
  • Peterselie
  • Sesamolie
  • Sojasaus
  • Limoensap
  • Bieslook of lente-ui
  • Sesamzaadjes

BEREIDING

  1. Hak de rivierkreeftjes fijn en mix met gehakte gember, peterselie, sesamolie, sojasaus en limoensap.
  2. Leg een halve eetlepel vulling op het velletje en plooi het dicht.
  3. Verwarm wat olie in de pan en bak de gyoza’s goudbruin aan 1 kant.
  4. Voeg dan een half glas water toe en zet een deksel op de pan. Zo stomen ze gaar.
  5. Serveer ze met bieslook of lente-ui en sesamzaadjes.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel