Uw winkelmandje
Ontvang een gratis doosje lenterolletjes (voor de oven) bij een bestelling vanaf 60 euro - geldig tem 21/09/2021
Blog

Feestmenu - hoofdgerecht: zonnevisfilet met puree en zeekraal

Een licht en feestelijk hoofdgerecht, met de klemtoon op de zee.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 40 minuten | Bereiding: 40 minuten

gambasathome online bestellen recept zonnevisfilet met puree en zeekraal

INGREDIËNTEN

  • 500 gram Aardappelen
  • 4 zonnevisfilets met vel
  • 1 dl Room
  • Boter
  • 1 dl Witte wijn
  • 1 dl Visbouillon
  • Zeekraal
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 eetlepel mosterdzaad
  • 2 eetlepels panko
  • Ui
  • Peper/zout
  • Nootmuskaat

BEREIDING

  1. Meng eerst de mosterd, mosterdzaad, panko en 50 gram zachte boter. Smeer uit op bakpapier en bedek met een ander bakpapier. Druk plat en bak 10 minuutjes in een voorverwarmde oven van 180 °C. Laat afkoelen en breek in stukken.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af, en plet ze met wat kookvocht, room en boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Hou warm au bain-marie.
  3. Stoof een gesnipperde ui in wat olijfolie. Voeg gelijke hoeveelheden room, bouillon en witte wijn toe en laat inkoken tot een saus.
  4. Stoof de zeekraal in wat olie op een laag vuurtje.
  5. Bak de zonnevisfilets in boter of olie. Serveer op het bord met de aardappelen, zeekraal en witte wijnsaus. Werk af met de mosterdcrumble.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel