Uw winkelmandje
Blog

Feestmenu - voorgerecht: witloofsoepje met sint-jacobsvruchten

Soep mag niet ontbreken op je feest. Haal je mooiste glaasjes boven en geniet!

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 35 minuten | Bereiding: 30 minuten

gambasathome online bestellen recept witloofsoepje met coquilles

INGREDIËNTEN

  • 4 Sint-Jacobsvruchten
  • 1 prei
  • 1 aardappel
  • 1 ui
  • 700 gram witloof
  • 2 liter bouillon
  • Room
  • 5 sneetjes serrano ham

BEREIDING

  1. Droog de serrano ham in de oven op 150 °C tot ze krokant is. Breek ze in kleine stukjes.
  2. Stoof de gesnipperde ui in olijfolie. Snipper de prei en het witloof en voeg toe samen met de aardappel in stukjes. Voeg de bouillon toe en laat een kwartiertje koken. Mix !
  3. Klop de room goed stijf.
  4. Bak de coquilles kort in boter en olijfolie en steek ze op een spiesje.
  5. Serveer de soep in kleine glaasjes. Lepel er wat room op voor een cappuccino-effect.
  6. Strooi er wat van de gedroogde ham over en leg op elk glaasje een spiesje van coquille.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel