Uw winkelmandje
Blog

FISH & CHIPS

Vis in een krokant korstje is misschien de manier om kinderen vis te leren eten. Zeker als er frietjes bij zijn!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 20 minuten 

Gambasathome online bestellen fish & chips

INGREDIËNTEN

  • Schelvishaasjes, in dikke repen gesneden

  • 160 gram bloem + een beetje apart
  • 2 eieren
  • 120 ml pils of lichte IPA (India Pale Ale)
  • Zout
  • Frieten

Voor de zelfgemaakte tartaar:

  • Mayonaise
  • Dille
  • Dragon
  • Peterselie
  • Bieslook
  • Kappertjes
  • Fijngesneden augurkjes
  • Hard gekookt ei

BEREIDING

Scheid de eieren. Doe de eidooiers met de bloem en ijskoude pils in een kom. Meng goed zodat er geen brokjes in het deeg zitten. Laat even rusten in de ijskast. Zet de friteuse ondertussen op 180 graden. Klop de eiwitten stijf en meng ze onder het beslag. Haal eerst de schelvis door bloem en dan door het mengsel. Frituur tot het mooi goudbruin ziet, ongeveer 4 minuten. Bak daarna de frieten.

Serveer met zelfgemaakte tartaar: Meng Mayonaise met fijngesneden dille, dragon, peterselie en bieslook. Voeg kappertjes en fijngesneden augurkjes toe en evenuteel een hard gekookt ei.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel