Tijdens St.-Patrick’s day zijn alle Ierse pubs volzet en vloeit de Guinness, het donkere stevige Ierse bier, rijkelijk. Op de herinnering van de sterfdag van de heilige Patrick wordt de Ierse cultuur wereldwijd gevierd.
Om de fish en chips een Iers tintje te geven, maken we een beslag op basis van die Guinness. Het geeft het gerecht een wat diepere smaak.
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 min | Bereiding: 15 min
INGREDIËNTEN :
- 4 schelvisfilets
- 240 gram patisseriebloem + wat extra
- 1 Ei
- 1 flesje Guinness, koud
- Peper en zout
- Frieten
- Tartaar
BEREIDING:
-
Maak een beslag van patisseriebloem, 1 ei en een flesje Guinness, kruid met peper en zout.
-
Haal de visfilets een voor een door wat bloem en daarna door het beslag.
-
Frituur een 5-tal minuten op 190 graden.
-
Bak de frieten en serveer met de vis en tartaar.
Smakelijk !