Hoe beter het weekend inzetten dan met een snel, makkelijk en hartverwarmend gerecht! Zeker bij slecht weer gaat er niets boven een bord met warme dampende aardappelpuree met vers gebakken fishsticks. Maak er een lekkere tartaar bij en het feest is compleet! En daarna snel samen onder een dekentje naar tv kijken! Genieten!
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 min | Bereiding: 30 min
INGREDIËNTEN :
- 1 kg gepaneerde heek vissticks
- 1 kg bloemige aardappelen
- 2 preistengels
- 3 eierdooiers
- 3 hardgekookte eieren
- mosterd
- azijn
- dl arachide-olie
- peterselie
- dragon
- bieslook
- kappertjes
- augurkjes
- sjalotten
BEREIDING:
Aardappel-prei puree
- Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer met melk en boter.
- Stoof de prei in boter en voeg toe aan de aardappelen.
- Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
Tartaarsaus
- Maak een mayonaise met de dooiers, een scheutje azijn, arachide-olie en mosterd.
- Kruid met peper en zout.
- Hak de kappertjes en augurkjes in fijne stukken en hak de kruiden fijn.
- Snipper de sjalot heel fijn.
- Plet de hardgekookte eieren en meng alles onder de mayonaise.
Bak de fishsticks en serveer met veel saus en puree.
Smakelijk !