Uw winkelmandje
GRATIS doosje garnaalkroketten van 19/05/2022 tem 29/05/2022 (bestellingen vanaf 60 euro)
Blog

Fish & waffles - International Waffle Day

Bij ons in België eten we wafels met room, aardbeien of suiker. Maar in Amerika kan je in bepaalde steden wafels met kip en ahornsiroop bestellen.

Over dit typische soulfoodgerecht bestaan 2 theorieën.
Wafels zouden met de Europese immigranten meegekomen zijn in de 19e eeuw en van daaruit verspreid, vooral over het zuiden. Zwarte slaven mochten enkel kippen houden en zo zou de combinatie gegroeid zijn.
Een ander verhaal is dat Jazzmuzikanten in de jaren ’30 van de 20e eeuw na hun optredens zo laat gingen eten dat ze een mix kregen van avondeten én ontbijt.

Wij laten vandaag de ahornsiroop weg, maar combineren lekkere hartige karnemelkwafels met gepaneerde spicy vis. Smakelijk!

Hoofdgerecht of snack | 4 personen | Voorbereiding: 20 min | Bereiding: 20 min

INGREDIËNTEN :

  • 600g schelvisfilets of kabeljauwhaasjes
  • Voorverpakt visbeslag mengeling
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel baking soda
  • 42 gram amandelmeel
  • 400 gram karnemelk
  • 2 eieren
  • Zout
  • 113 gram boter
  • 200 gram bloem
  • 1 theelepel zout
  • Saus om te serveren
  • 600 Gram visfilet, schelvis of kabeljauw
  • Kant en klaar beslag voor kibbeling

BEREIDING:

  1. Snij de vis in stukken. Dep droog.

  2. Paneer volgens de aanwijzingen op de verpakking van je beslag.

  3. Frituur de vis en hou warm in de oven.

  4. Meng alle ingrediënten voor de wafels.

  5. Bak de wafels en serveer met de gepaneerde vis.

  6. Werk af met saus naar keuze (volgens ons past tartaar daar het beste bij ;-)).

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel