Iedereen is dol op Italie. Lekker eten en drinken, prachtige steden. Het ideale vakantieland. Maar voetballen kunnen ze ook. Willen we ze verslaan, zullen we eerst deze Pasta uit Sardinië moeten verorberen. Fregola is een beetje zoals parelcouscous en je maakt het klaar zoals risotto. Met lekkere schelpjes een glas koele Italiaanse wijn is dit echt genieten.
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten
INGREDIËNTEN
- een zak Venusschelpen
- 250 gram fregola of parelcouscous
- 1 liter bouillon
- 1 ui
- 1 teentje look
- 1 blik tomatenblokjes
- Platte peterselie
BEREIDING
- Kook de venusschelpjes in wat olie en onder deksel. Hou het vocht bij.
- Stoof een ui en een teentje look aan. Voeg de tomatenblokjes toe samen met de fregola.
- Voeg nu af en toe bouillon toe tot hij volledig opgenomen is zoals bij Risotto, tot de fregola klaar is.
- Voeg de schelpjes toe en wat gehakte platte peterselie en serveer!