Als u deze zomer niet aan de Italiaanse kust geraakt, brengen we ze gewoon naar u thuis. Voor dit fantastische voorgerecht hebt u niet veel nodig, enkel lekkere zeevruchten, Italiaanse bloem, citroen en een friteuse. En uiteraard nog een lekker fris glaasje witte wijn of prosecco.
Het leuke aan dit gerecht is dat u zelf kan kiezen welke vis of zeevruchten u gebruikt. Wij kiezen voor een luxueuze en uitgebreide schotel met ondermeer garnalen, ansjovis, mosselen, inktvis, kabeljauw en langoustines. Haal uw Italiaanse cd’s boven en geniet!
Buon Appetito!!
Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 10 minuten
INGREDIËNTEN
- 2 Citroenen, in partjes gesneden
- 1 kg Italiaanse bloem type Duro
- Olie om te frituren
Voor dit recept hebben we van elk product ongeveer 250/300g genomen (1/3de zak)
- Langoustines
- Rauw gepelde garnalen
- Gamba latina met kop
- Ansjovis zonder kop, gekuist
- Spiering
- Pijlinktvis
- Inktvisringen
- Mini octopus
- Mosselvlees
- Stukjes kabeljauw
BEREIDING
- Avond ervoor: haal de nodige hoeveelheid uit de zakken/doosjes en laat langzaam ontdooien in de ijskast.
- Kuis de langoustines tot je enkel het vlees overhoudt. Doe deze samen met de rauw gepelde garnalen en de gamba latina met kop in een zakje. Voeg een 5-tal lepels Italiaanse bloem toe en meng.
- Snij de pijlinktvis in stukjes. Voeg ze samen met het mosselvlees, inktvisringen en mini octopus in een zakje met een 5-tal lepels italiaanse bloem en meng.
- Dep de kabeljauwstukjes droog, doe ze in een zakje, voeg een paar lepels Italiaanse bloem toe en meng.
- Doe de spiering en ansjovis zonder kop in een zakje, voeg een aantal lepels Italiaanse bloem toe en meng.
- Verwarm de friteuse op 180 graden.
- Frituur alles om de beurt tot ze goudbruin zijn.
- Serveer met de partjes citroen en vergeet niet te genieten!