Uw winkelmandje
Blog

Fritto Misto di Mare

Als u deze zomer niet aan de Italiaanse kust geraakt, brengen we ze gewoon naar u thuis. Voor dit fantastische voorgerecht hebt u niet veel nodig, enkel lekkere zeevruchten, Italiaanse bloem, citroen en een friteuse. En uiteraard nog een lekker fris glaasje witte wijn of prosecco.

Het leuke aan dit gerecht is dat u zelf kan kiezen welke vis of zeevruchten u gebruikt. Wij kiezen voor een luxueuze en uitgebreide schotel met ondermeer garnalen, ansjovis, mosselen, inktvis, kabeljauw en langoustines. Haal uw Italiaanse cd’s boven en geniet!

Buon Appetito!!

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 10 minuten                                                                                                                                                                           

 

 

INGREDIËNTEN

  • 2 Citroenen, in partjes gesneden
  • 1 kg Italiaanse bloem type Duro
  • Olie om te frituren

Voor dit recept hebben we van elk product ongeveer 250/300g genomen (1/3de zak)

BEREIDING

  1. Avond ervoor: haal de nodige hoeveelheid uit de zakken/doosjes en laat langzaam ontdooien in de ijskast.
  2. Kuis de langoustines tot je enkel het vlees overhoudt. Doe deze samen met de rauw gepelde garnalen en de gamba latina met kop in een zakje. Voeg een 5-tal lepels Italiaanse bloem toe en meng.
  3. Snij de pijlinktvis in stukjes. Voeg ze samen met het mosselvlees, inktvisringen en mini octopus in een zakje met een 5-tal lepels italiaanse bloem en meng.
  4. Dep de kabeljauwstukjes droog, doe ze in een zakje, voeg een paar lepels Italiaanse bloem toe en meng.
  5. Doe de spiering en ansjovis zonder kop in een zakje, voeg een aantal lepels Italiaanse bloem toe en meng.
  6. Verwarm de friteuse op 180 graden.
  7. Frituur alles om de beurt tot ze goudbruin zijn.
  8. Serveer met de partjes citroen en vergeet niet te genieten!

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel