La douce France...Plateau fruits de mer... Het beste uit de zee op 1 schotel, dat krijg je als je een plateau fruits de mer bestelt. Met bijvoorbeeld langoustines, wulken, scheermessen, gamba’s en mosselen kom je al heel ver! Je kan eindeloos variëren, venusschelpen en rivierkreeftjes kunnen er ook in.
Zorg voor een lekkere, koele witte wijn en geniet!
Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten
INGREDIËNTEN
Voor de bouillon:
- 1 Ui
- 1 teen Look
- 1 Wortel
- 2 stelen Selder
- 2 liter Water
- Peterselie
- Tijm
- Laurier
Voor de cocktailsaus:
- 4 eetlepels Mayonaise
- 1 eetlepel Whisky of cognac
- Paprikapoeder
- 2 eetlepels Opgeklopte room
- 2 eetlepels ketchup
- 2 Citroenen
- Ijs (crushed)
Voor dit recept hebben we van elk product ongeveer 250/300g genomen (+- 1/3de zak):
- Karakollen
- Scheermesjes
- Langoustines
- Gekookte gamba latina
- Gekookte mosselen in hele schelp
- Venusschelpen
- Hele rivierkreeften
BEREIDING
- Laat alle producten ontdooien.
- Maak een cocktailsaus: Meng de mayonaise, whiskey, paprikapoeder, ketchup en opgeklopte room tot een cocktailsaus. Zet koel weg.
- Maak een bouillon van de ui, look ,wortel, selder, peterselie, tijm en laurier. Kruid met peper en zout.
- Pocheer de scheermessen en de langoustines een paar minuten in de bouillon. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.
- Laat de wulken en de venusschelpen een minuutje pocheren in de bouillon.
- Snij de citroen in partjes.
- Leg ijs op de schotels en schik er al de gepocheerde/ontdooide zeevruchten en de citroenpartjes op.
- Serveer met de cocktailsaus en eventueel wat zeewier