Uw winkelmandje
Blog

Fruits de mer

La douce France...Plateau fruits de mer... Het beste uit de zee op 1 schotel, dat krijg je als je een plateau fruits de mer bestelt. Met bijvoorbeeld langoustines, wulken, scheermessen, gamba’s en mosselen kom je al heel ver! Je kan eindeloos variëren, venusschelpen en rivierkreeftjes kunnen er ook in.

Zorg voor een lekkere, koele witte wijn en geniet!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 20 minuten     

                                                                                                           

INGREDIËNTEN

Voor de bouillon:

  • 1 Ui
  • 1 teen Look
  • 1 Wortel
  • 2 stelen Selder
  • 2 liter Water
  • Peterselie
  • Tijm
  • Laurier

Voor de cocktailsaus:

  • 4 eetlepels Mayonaise
  • 1 eetlepel Whisky of cognac
  • Paprikapoeder
  • 2 eetlepels Opgeklopte room
  • 2 eetlepels ketchup

  • 2 Citroenen
  • Ijs (crushed)

Voor dit recept hebben we van elk product ongeveer 250/300g genomen (+- 1/3de zak):

BEREIDING

  1. Laat alle producten ontdooien.
  2. Maak een cocktailsaus: Meng de mayonaise, whiskey, paprikapoeder, ketchup en opgeklopte room tot een cocktailsaus. Zet koel weg.
  3. Maak een bouillon van de ui, look ,wortel, selder, peterselie, tijm en laurier. Kruid met peper en zout.
  4. Pocheer de scheermessen en de langoustines een paar minuten in de bouillon. Haal ze eruit en laat ze afkoelen.
  5. Laat de wulken en de venusschelpen een minuutje pocheren in de bouillon.
  6. Snij de citroen in partjes.
  7. Leg ijs op de schotels en schik er al de gepocheerde/ontdooide zeevruchten en de citroenpartjes op.
  8. Serveer met de cocktailsaus en eventueel wat zeewier
Smakelijk!

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel