Uw winkelmandje
Blog

Gambas met kruidenboter en slaatje - BBQ gerecht

Nu de zon opnieuw schijnt en de dagen langer worden, wordt het tijd om de BBQ uit de kelder of het tuinhuis te halen.

Dat grillen niet moeilijk hoeft te zijn, bewijst dit gerecht.

Imponeer je gasten eens met grote gamba’s. Ga voor de grootste maten (2/4, 4/6 of 6/8). Kruidenboter zelf maken is totaal niet moeilijk en meer hebben de gamba’s niet nodig.
Gooi er nog een slaatje bij, een glaasje rosé en geniet.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 15 min | Bereiding: 20 min

INGREDIËNTEN:

  • 8 Gamba’s (maat 2/4 of 4/6 of 6/8)
  • 250 gram boter, op kamertemperatuur
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, gehakt
  • Fijngehakte peterselie
  • Fijngehakte bieslook
  • Waterkers

  • 1 avocado
  • 1 rode ui, gesnipperd
  • Platte peterselie
  • 1 komkommer, in reepjes of linten
  • Olie
  • Witte wijnazijn

BEREIDING:

  1. Maak eerst de lookboter. Meng de zachte boter met de ui, look, peterselie en bieslook. Maak er een rolletje van en laat terug hard worden in de ijskast.

  2. Verwarm de BBQ.

  3. Snij de gamba’s in de rug in en verwijder het darmkanaal. Vul ze met de kruidenboter. Leg ze op een schaal, besprenkel ze met wat olie en bak ze op de bbq.  

  4. Maak ondertussen het slaatje. Verdeel de linten komkommer over de waterkers. Verdeel er de ui en de kruiden over. Snij de avocado in stukjes en verdeel over het slaatje. Besprenkel met wat olie en witte wijnazijn en kruid met peper en zout.

  5. Serveer met de gamba’s.

Smakelijk!


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel