Uw winkelmandje
GRATIS doosje garnaalkroketten van 19/05/2022 tem 29/05/2022 (bestellingen vanaf 60 euro)
Blog

Garides Saganaki (Garnalen in Tomatensaus met Feta)

Haal de zomer nu al in huis.
Deze Griekse Saganaki is hèt vakantie-recept bij uitstek! Ouzo, tomaten, garnalen en feta, een zomerse combinatie. Combineer met andere kleinere gerechten en maak er een echte Griekse mezze tafel van!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 10 min | Bereiding: 20 min

INGREDIËNTEN :

  • 1 zakje Argentijnse easy peel garnalen (maar dit kan ook perfect met onze andere easy peel garnalen!)
  • 8 grote tomaten in stukjes
  • 2 rode uien, gesnipperd
  • 2 chili pepers, zonder zaadjes en zaadlijsten, in kleine blokjes
  • Bosje lente ui, in ringetjes
  • 4 teentjes look, geplet
  • 120 ml Ouzo
  • Platte peterselie, fijngehakt
  • 500 gram Feta (niet in olie)
  • Olijfolie
  • Zwarte peper
  • zoet paprikapoeder

BEREIDING:

  1. Stoof de ui en look in wat olijfolie. Voeg de chili pepers, de zwarte peper en het paprikapoeder toe.

  2. Na enkele minuten mogen de tomaten erbij.

  3. Bak ondertussen de scampi in een andere pan in wat olijfolie. Voeg tijdens het bakken de ouzo toe.

  4. Giet de tomatensaus bij de garnalen en roer door.

  5. Bestrooi met ¾ van de fetakaas en zet het deksel op de pan.
    Laat nog een minuutje of 5 sudderen.

  6. Bestrooien met wat verkruimelde feta en afwerken met platte peterselie.

Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel