Uw winkelmandje
Blog

Gegrilde Koreaanse inktvis

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

INGREDIËNTEN

  • Hele Patagonische inktvis
  • 2 teentjes look
  • 1 stuk gember
  • 3 eetlepels chilipasta
  • Maïssiroop (gewone Siroop of honing is ook goed)
  • 2 koffielepels chilivlokken
  • Sesamolie
  • Rijstazijn
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 eetlepels sojasaus
  • 1 koffielepel mosterd
  • Rucola sla
  • bosje lente-ui
  • Sesamzaad
  • 1 limoen in half gesneden 

BEREIDING

  1. Pel de look en rasp, schil de gember en rasp.
  2. Voeg 3 eetlepels chilipasta, 3 eetlepels maïssiroop, 2 koffielepels chilivlokken, een goede scheut sesamolie en en goede scheut rijstazijn, 2 eetlepels sojasaus en 1 koffielepel mosterd toe en meng.
  3. Maak de lente-ui schoon en snij fijn.
  4. Maak de inktvisjes proper en meng ze onder de marinade.
  5. Grill de inktvis 2 keer langs beide kanten tot ze mooi bruin zien. Doe ook de 2 halve limoenen op de grill.
  6. Serveer de gegrilde inktvisjes op wat rucola. Werk af met lente-ui, sesamzaad en limoen.

Ouder artikel