Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten
INGREDIËNTEN
- Hele Patagonische inktvis
- 2 teentjes look
- 1 stuk gember
- 3 eetlepels chilipasta
- Maïssiroop (gewone Siroop of honing is ook goed)
- 2 koffielepels chilivlokken
- Sesamolie
- Rijstazijn
- 1 eetlepel mosterd
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 koffielepel mosterd
- Rucola sla
- bosje lente-ui
- Sesamzaad
- 1 limoen in half gesneden
BEREIDING
- Pel de look en rasp, schil de gember en rasp.
- Voeg 3 eetlepels chilipasta, 3 eetlepels maïssiroop, 2 koffielepels chilivlokken, een goede scheut sesamolie en en goede scheut rijstazijn, 2 eetlepels sojasaus en 1 koffielepel mosterd toe en meng.
- Maak de lente-ui schoon en snij fijn.
- Maak de inktvisjes proper en meng ze onder de marinade.
- Grill de inktvis 2 keer langs beide kanten tot ze mooi bruin zien. Doe ook de 2 halve limoenen op de grill.
- Serveer de gegrilde inktvisjes op wat rucola. Werk af met lente-ui, sesamzaad en limoen.