In het weekend hebben we meestal wel wat meer tijd om in de keuken door te brengen. En dan is het leuk om alleen of met de kinderen iets te koken of te bakken. Deze dim sum zijn daar ideaal voor. De traditionele vormen zijn misschien in het begin wat moeilijk. Maar gewoon toevouwen volstaat.
Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 45 minuten | Bereiding: 15 minuten

INGREDIËNTEN
- Zeste van limoen
- 2 lente-uitjes
- Sesamzaad
- 1 eetlepel sojasaus
- 1 theelepel sesamolie
- Koriander of platte peterselie
- Wontonvellen
- Fijngesneden look
- Fijngesneden chilipeper
BEREIDING
Laat de wontonvellen ontdooien. Hak de garnalen fijn en meng met sojasaus, zeste van limoen, sesamolie, fijngesneden koriander of platte peterselie, sesamzaad en fijngesneden lente-uitjes. Neem een theelepel van het garnalenmengsel en leg het op het wontonvel. Vouw dicht met wat water. Herhaal tot het garnalenmengsel op is. Zet een pot water op het vuur en laat aan de kook brengen. Zet een stoommandje of rekje op de pot en stoom de hapjes tot ze klaar zijn, ongeveer 10 minuten. Serveer ze met wat lente-ui, koriander en sesamzaadjes. Serveer met een dipsausje van sojasaus, sesamolie, fijngesneden look en fijngesneden chilipeper.
Smakelijk !