Uw winkelmandje
Blog

Gevulde inktvis

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 45 minuten                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            

GEVULDE INKTVIS

INGREDIËNTEN

Voor de gevulde inktvisjes

  • hele schoongemaakte inktvis
  • 400 gram varkensgehakt
  • 10 sneetjes chorizo, fijngesneden
  • 1 ei
  • 1 ui
  • snuifje komijn
  • 1 teentje Look
  • een paar takjes platte peterselie
  • paneermeel
  • peper en zout
  • tandenstokers
Voor de saus:
  • 3 teentjes look
  • tijm
  • Witte wijn
  • kaneelstokje
  • tomato frito
  • yomaten in blik
  • rozemarijn
  • komijn
  • oregano
  • 1 ui
  • gerookt paprikapoeder 

BEREIDING

  1. Meng het varkensgehakt met chorizo, ei, look, platte peterselie en paneermeel. Voeg komijn, zout en peper toe naar smaak.
  2. Maak de inktvisjes proper en vul ze met het gehaktmengsel. Sluit de inktvisjes af met een tandenstoker.
  3. Bak ze in olijfolie tot ze wat kleur hebben. Haal ze uit de pan.
  4. Bak look en ui in wat olijfolie. Voeg sofrito, kaneel, tijm, rozemarijn en witte wijn toe. Als de wijn weggekookt is, kan je de tomaten in blik, oregano, geroosterd paprikapoeder en komijn toevoegen. Laat even stoven.
  5. Voeg nu de gevulde inktvisjes toe en laat ze onder het deksel nog een half uurtje garen.
  6. Serveer de inktvisjes in de saus met wat brood en werk af met wat peterselie.

Ouder artikel Recenter artikel