Uw winkelmandje
Blog

Indian butter prawns

Dit Indische gerecht is gemaakt om frisse herfstavonden stevig op te warmen. De garnalen krijgen veel smaak door de marinade in look, gember, kruiden en yoghurt. De saus is een boterzachte, kruidige deken die je achteraf het beste kan opeten met rijst of Indisch naan brood.
Het is geen superpikant gerecht, maar de vele kruiden geven het heel wat diepte. Indische comfortfood om te delen wanneer de dagen korter worden en alle gezinsleden zich opnieuw binnen verzamelen rond de tafel. Smakelijk!  

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 30 minuten + een nacht marineren | Bereiding: 30 minuten  

INGREDIËNTEN :

  • 800 gram garnalen
  • 4 eetlepels Griekse yoghurt
  • 1 groene chili
  • 1 eetlepel gember
  • 4 teentjes look
  • 1 theelepel garam masala
  • ½ theelepel chili poeder
  • Kaneelpoeder
  • Saffraan
  • 1 theelepel korianderzaad
  • Zout
  • Sap van een halve citroen
Voor de saus
  • 1 eetlepel boter
  • 1 ui
  • 1 eetlepel gember
  • 1 groene chili
  • 4 kruidnagels
  • 5 kardemompeulen
  • 1 eetlepel Garam masala poeder
  • 1 eetlepel mild paprikapoeder
  • Snufje chilipoeder
  • 1 kaneelstokje
  • 3 eetlepel tomatenpuree
  • 250 ml room
  • 1 eetlepel honing
  • koriander
  • sap van een halve citroen

 

BEREIDING :

  1. Maal de chili, gember en look fijn in een keukenrobot, meng met alle ingrediënten voor de garnalen. Laat een nachtje in de ijskast staan.

  2. Haal de garnalen uit de marinade en bak ze in wat olie.

  3. Bak de ui, met gember en groene chili in de boter. Voeg kaneel, kruidnagels en kardemompeulen toe. Laat even stoven.

  4. Voeg nu de garam masala, het chilipoeder, paprikapoeder toe samen met de tomatenpuree. Laat een minuutje stoven al roerend.

  5. Giet er dan de room bij en de honing.

  6. Voeg nu de garnalen toe en laat ze een 5-tal minuutjes sudderen in de saus.

  7. Werk af met wat citroensap en koriander.

  8. Serveer met rijst of Indisch naan brood.

Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel