Uw winkelmandje
Blog

Kimchi Fried rice met garnalen

Kimchi of gefermenteerde kool verovert langzaam aan ook onze keuken. Deze Koreaanse favoriet is wel een acquired taste, maar eens je geproefd hebt wil je niet meer zonder leven. Het recept is bovendien heel envoudig en duurt ook niet te lang, perfect voor tijdens de week.

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 20 minuten  

gambasathome online bestellen recept kimchi fried rice met garnalen

INGREDIËNTEN

  • 500 gram gepelde scampi
  • 500 gram gekookte rijst (liefst van de avond ervoor)
  • 250 gram kimchi
  • 3 eetlepels kimchi vocht
  • 1 ui
  • 2 nori vellen in reepjes
  • 1 teentje look
  • 1 theelepel chilipoeder (optioneel)
  • 4 eieren
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel vissaus
  • 2 theelepels sesamolie

BEREIDING

  1. Bak de garnalen in wat olie. Haal ze uit de wok.
  2. Bak hierna de ui en de look. Voeg de gehakte kimchi en het vocht toe en laat enkele minuten bakken.
  3. Voeg nu de rijst toe. Roer goed om.
  4. Voeg 1 eetlepel sojasaus, 1 eetlepel vissaus en 2 theelepels sesamolie toe.
  5. Bak ondertussen de spiegeleieren.
  6. Voeg de garnalen bij de rijst, en laat nog even doorwarmen.
  7. Verdeel de rijst over 4 kommen en werk af met de reepjes nori en een spiegelei.
  8. De echte liefhebbers van spicy kunnen er nog wat srirachasaus aan toe voegen.
Smakelijk !

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel