Uw winkelmandje
Blog

Kwartet van smorrebrod - EK voetbal recept

Zoals de Amerikanen ’s morgens hun pancakes eten, en de Italianen hun koffie met een zoetigheid, zo grijpen Denen en Zweden naar Smorrebrod. Het is meestal donker roggebrood, belegd met vis, vlees, kaas, ingelegde groenten en kruiden. Vandaag gaan we de Deense tour op en maken we 4 verschillende broodjes. Probeer eens een brunch met smorrebrod, ook ideaal om zo je restjes op te werken.

Ontbijt-Brunch-Lunch | 4 personen | Voorbereiding: 25 minuten | Bereiding: 10 minuten  

gambasathome online bestellen recept kwartet van smorrebrod

Smorrebrod pulled salmon

INGREDIËNTEN

  • 2 zalmfilets
  • Handje vol geraspte wortel
  • Handje vol geraspte witte kool
  • 2 eetlepels mosterd
  • 2 theelepels esdoornsiroop
  • 1 theelepel azijn
  • 1 eetlepel olie
  • Dille
  • 4 sneden brood

BEREIDING

  1. Zet de zalm 20 minuutjes in een voorverwarmde oven van 160 graden.

  2. Meng de mosterd, siroop, azijn en olijfolie.

  3. Meng de witte kool met de wortel.

  4. Haal de zalm uit de oven en haal uit elkaar met 2 vorken. Beleg er de boterham mee.

  5. Meng wat koolsla met de dressing en leg dat op de zalm.

  6. Werk af met dille!

 

Smorrebrod met garnalen en ei

INGREDIËNTEN

  • 200 gr gepelde gepocheerde garnalen
  • 2 gekookte eieren
  • Citroenmayonaise (mayonaise gemengd met een beetje zeste van citroen en een klein beetje citroensap)
  • Waterkers
  • 4 sneden brood

BEREIDING

  1. Beleg de sneden brood met citroenmayonaise.

  2. Leg er de eieren op en de garnalen.

  3. Werk af met wat mayo en waterkers.

 

Smorrebrod met rivierkreeftjes

INGREDIËNTEN

BEREIDING

  1. Beleg de sneden brood met cocktailsaus.

  2. Leg hier de augurk op met de zilveruitjes en rivierkreeftjes.

  3. Werk af met dille en cocktailsaus.

 

Smorrebrod met vissla

INGREDIËNTEN

  • 200 gr kabeljauw met vel
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 500 gr groentenbouillon
  • Kervel
  • Platte peterselie
  • Dille
  • Kappertjes
  • Augurk
  • Zilveruitjes
  • Waterkers
  • 4 sneden brood

BEREIDING

  1. Pocheer de kabeljauw in de bouillon. Laat afkoelen.

  2. Meng met mayonaise, gehakte kervel, peterselie en dille.

  3. Werk af met kappertjes, augurk en zilveruitjes.

  4. Beleg 4 sneden brood met wat vissla en werk af met waterkers.

Smakelijk !


0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel