Uw winkelmandje
Blog

Laksa met scampi

Noedelsoepen zijn erg in momenteel. Overal komen Japanse Ramen noedel bars tevoorschijn. Elk Aziatisch land heeft wel zijn eigen recept. In Maleisië is dat de laksa. Laksa is een pittige soep, met noedels en garnalen of vis. Lekker als tussendoortje of als hoofdgerecht. Zelfs als ontbijt is het lekker en het zal je energie geven voor de rest van de dag!

Hoofdgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 40 minuten | Bereiding: 30 minuten     

gambasathome online bestellen recept laksa met scampi

INGREDIËNTEN

  • 400 gram scampi hlbt 16/20
  • 500 gram fijne rijstnoedels
  • 4 hardgekookte eieren
  • 600 ml kokosmelk
  • 400 ml visbouillon
  • 1 eetlepel rietsuiker
  • 1 eetlepel tamarindepasta
  • 1 gekneusde stengel citroengras
  • 8 gedroogde chili pepers
  • 2 sjalot
  • 6 teentjes knoflook
  • 2 theelepels korianderkorrels
  • 2 theelepels komijnzaad
  • 2 theelepels kurkuma
  • 2 theelepels garnalenpasta (trassi)
  • paar takjes koriander
  • limoen
  • sojascheuten

BEREIDING

  1. Kook de noedels volgens de verpakking en spoel goed af met koud water.
  2. Rooster de komijn- en korianderzaden in een droge pan op redelijk hoog vuur -al roerend- voor 1 á 2 minuutjes.
  3. Plet de knoflookteentjes met het zout in een vijzel tot een fijne pasta. Voeg nu komijn en korianderzaad toe en stamp weer fijn. Voeg nu de overige ingrediënten toe aan de vijzel.
  4. In een wok of kookpan bak je de currypasta met een scheutje maïsolie voor een minuut of 3.
  5. Voeg nu de bouillon, de palmsuiker, de tamarindepasta en de stengel citroengras toe.
  6. Zet het vuur nu laag en voeg nu de kokosmelk toe. Laat dit nu 10 minuten.
  7. Ontdarm de garnalen en voeg ze toe aan de soep samen met de sojascheuten.
  8. Verdeel de noedels over 4 kommen.
  9. Verdeel de soep erover en werk af met het hardgekookte ei en wat koriander.

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel