Uw winkelmandje
Blog

Langoustinebisque met langoustine ravioli

De feestdagen zijn in aantocht ! Eigentijds menu: voorgerecht.
Een feestelijke bisque mag niet ontbreken op je feest. Het langoustinevlees hak je fijn en meng je met wat zeste van limoen. Maak daar mooie ravioli van. Dat kan uiteraard met zelfgemaakt deeg, maar wij deden het met wontonvellen. Maak de bisque en werk hem af met enkele ravioli en opgeklopte room. Laat de pakjes maar komen!

Voorgerecht | 4 personen | Voorbereiding: 45 minuten | Bereiding: 60 minuten

                                                                                           

INGREDIËNTEN

  • doosje langoustines 8/12
  • wontonvellen 12 stuks
  • water
  • schil van 1 limoen
  • 3 sjalotten
  • 2 tenen look
  • 1 dikke wortel, in stukjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • Een paar stengels witte selder, in stukjes
  • Tijm
  • Laurier
  • 100 ml whiskey
  • 2 stukjes steranijs
  • Cayennepeper
  • Paprikapoeder
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 3 liter visbouillon
  • 200 ml slagroom

BEREIDING

  1. Pel de langoustines. Snij ze in stukken. Leg een hoopje op een wontonvel. Rasp er wat limoensap over.
  2. Strijk de randen van het wontonvel in met water en plak dicht. Kook ze in gezouten water gedurende 2 à 3 minuten.
  3. Bak de langoustinekoppen en -schillen in olijfolie.
  4. Bak de groentjes en bouquet garni in een andere pan.
  5. Voeg vervolgens de whiskey toe aan de koppen en schillen en flambeer. Voeg deze nu toe aan de groenten.
  6. Voeg de steranijs, paprikapoeder en cayennepeper toe. Bak vervolgens de tomatenpuree even mee.
  7. Voeg nu de visbouillon toe en laat een half uur koken.
  8. Mix en giet door een zeef.
  9. Klop de slagroom op.
  10. Serveer de soep met room en 1 of 2 pakketjes van langoustine ravioli.

0 reacties


Laat een reactie achter

Let op, reacties moeten goedgekeurd worden voor ze online komen

Ouder artikel Recenter artikel